Gaziantep TOKİ kura sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

Arşiv
Arşiv

6 Şubat depremleri sonrasında acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla hızlı bir şekilde inşa edilen TOKİ konutları Hatay'ın ardından Gaziantep'te de hak sahiplerine teslim edildi. Peki kura sonucu ve isim listesine nasıl ulaşılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinin ardından hayata geçirilen deprem konutları, Hatay’dan sonra Gaziantep’te de hak sahiplerine teslim edilecek. İnşa edilen konutlar için kura çekimleri ve anahtar teslim törenleri devam ediyor.

İlk etapta Hatay’da düzenlenen kura çekim ve anahtar teslim töreni, afetzedelerin yeni konutlarına kavuşmalarını sağladı. Hatay ardından Gaziantep'teki deprem konutlarının hak sahipleri kura yöntemiyle belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da olduğu gibi Gaziantep’te de Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. İslahiye’de düzenlenen törende 10 bin 90 konut hak sahiplerine teslim edildi.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Malatya ve Kilis'te evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kurasıda çekilecek.

Gaziantep konutlarının detayları

Gaziantep'te de evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının kalıcı olarak giderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında kentte ihalesi yapılan 25 bin 700 konut etaplar halinde yükseliyor.

Bu konutlardan tamamlanan 10 bin TOKİ ve köy evi kuranın ardından hak sahiplerine teslim edildi.

Depremden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ise yapımı tamamlanan 133 ticarethane hak sahiplerine teslim edildi, 203 ticarethanenin de yapımı devam ediyor.

Kura sonuçları ve isim listesi nasıl öğrenilir?

İslahiye’de düzenlenen törende 10 bin 90 konut hak sahiplerine teslim edildi. Gaziantep deprem konutları kura çekilişi saat 16:00'da canlı olarak gerçekleştirildi.

Kesinleşen sonuçları,"https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi"adresinden sorgulayabilirsiniz. Ayrıca, bakanlığın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan güncellemeleri takip ederek, projenin ilerleyişi ve elde edilen sonuçlar hakkında anlık bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >