Gaziantep’teki görüntüler gündem olmuştu: Mercedes'i ayakları dışarıda kullanan kişi başsavcı mı?

Mercedes'i ayakları dışarıda kullanan kişinin başsavcının oğlu olduğu ortaya çıktı.
Mercedes'i ayakları dışarıda kullanan kişinin başsavcının oğlu olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada hızla yayılan ve büyük tepki çeken bir görüntü bugün Gaziantep’te kaydedildi. 27 plakalı Mercedes marka bir aracın sürücüsü, otomobili otobanda kullanırken ayaklarını camdan dışarıya çıkardı. Trafik güvenliğini hiçe sayan bu görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Görüntülerin paylaşılmasının ardından sürücünün Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı M.B. olduğu öne sürüldü. Ancak Mynet, olayın perde arkasını araştırarak gerçeğe ulaştı.

Görüntülerdeki kişi başsavcı değil

Sosyal medyada hızla yayılan iddiaların aksine, ayaklarını dışarı çıkararak otomobili kullanan kişinin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı M.B. olmadığı belirlendi. Mynet’in edindiği bilgilere göre, söz konusu araç Başsavcı'ya ait ancak direksiyon başındaki kişi oğlu.

Araçta çakar yok

Olayla ilgili başka bir iddia da araçta çakar sistemi bulunduğuydu. Ancak bu da gerçeği yansıtmıyor. Görüntülerin çekildiği Gaziantep çevre yolunda seyir halinde olan araçta çakar sistemi bulunmadığı açıklandı.

Yetkililer, trafik kurallarını ihlal eden sürücüye cezai işlem uygulandığını da duyurdu. Araç sürücüsünün kimliği netleştirilirken kamuoyuna yansıyan yanlış bilgilere de açıklık getirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >