Gaziantep'teki UFO alarmının ardından yeni iddia: 'Uzaylılar zaten dünyada'

Gaziantep'te dün tanımlanmayan cisim görüldü
Gaziantep'te dün tanımlanmayan cisim görüldü

Gaziantep'te dün 00.30 sıralarında seyir halinde olan iki yolcu uçağının kokpit ekibi tarafından tanımlanamayan bir cisim tespit edildi. Pilotlar durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne iletildi. Tanımlanamayan cisim hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildi. Daha önce UFO'larla karşılaştığını iddia eden savaş pilotlarının beyinlerini inceleyen Patoloji Profesörü Garry Nolan da birkaç gün önce 'ziyaret söz konusu değil, uzaylılar zaten uzun zamandır buradalar' iddiasında bulundu.

Gaziantep'te dün 00.30 sıralarında yaşanan olaya göre yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte, seyir halinde olan iki yolcu uçağının kokpit ekibi tarafından tanımlanamayan bir cisim tespit edildi. Pilotlar durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi.Tanımlanamayan cismin aynı zamanda hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildiği öğrenildi.

UFO gören savaş pilotlarının beynini inceledi

Milliyet'te yer alan bilgilere göre; Olası dünya dışı yaşam tartışmaları ve UFO varlığına kanıt olabileceği belirtilen görüntü ve belgelere yönelik tartışmalar devam ediyor. Şu ana kadar dünya dışı yaşam resmi olarak kanıtlanmamış olsa da içlerinde bilim insanlarının da bulunduğu birçok kişi, dünya dışı yaşamın varlığına inanıyor. Hatta kimileri, bu canlıların dünyayı geçmişten günümüze defalarca ziyaret ettiğini ve hâlâ dünya üzerinde bulunduğunu iddia ediyor. Bu isimlerden birisi de ABD'deki Standford Üniversitesi'nden Patoloji Profesörü Garry Nolan. Daha önce UFO'larla karşılaştığını iddia eden savaş pilotlarının beyinlerini ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) isteği üzerine incelediğini açıklayan Nolan “Dünya dışı canlıların Dünya gezegenini ziyaret ettiğinden ve hâlâ burada olduğundan yüzde yüz eminim” dedi.

'Uzun zamandır ve hala buradalar'

Geçtiğimiz günlerde bir konferansta konuşan Profesör Garry Nolan, sunucunun kendisine yönelttiği, “Dünya dışı zekânın Dünya gezegenini ziyaret ettiğine inanıyor musunuz?" sorusuna, "Bence bir adım daha ileri gidebiliriz. Daha yeni ziyaret etmediler uzun zamandır buradaydılar ve hâlâ buradalar” şeklinde cevap verdi.

Nolan, 2022 yılında ABD'de kabul edilen Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın 30 sayfasının "tanımlanamayan bir hava olayları ofisi" kurmaya ayrıldığını hatırlatarak, “Yeni oluşturulan birimde 25 kişi çalışıyor ve bu kişiler ABD Savunma Bakanlığı ile istihbarat ofislerinin tamamındaki bilgileri toplamakla uğraşıyor. Bir araya getirilen veriler ekip tarafından derlenip karşılaştırılıyor ve raporlanıyor” dedi.

  • Profesör Garry Nolan'ın ifadeleri;
  • "Özellikle şunu söylemek istiyorum: Bir şekilde elimize geçmiş olan uzaylı teknolojisi üzerinde tersine mühendislik programları yürütüldüğünü düşünüyorum. Bu konuda çok kısıtlı insanın haberi var. Gidin ve kongre koridorlarında bu çalışmaları takip eden siyasetçilere bakın. Bu konudaki görüşlerini neye dayandırıyorlar? Kaynakları bu konuda düzenlenen gizli oturumlarda onlarla konuşan kişiler. Açıkçası tanıdığım bazı insanlar, düşmüş ve düşürülmüş tanımlanamayan cisimler üzerinde tersine mühendislik deneyimine sahip olduğunu söylüyor"

'Ele geçirilenler canlı değil'

Ele geçirilip üzerine tersine mühendislik çalışmaları yapıldığını iddia ettiği Dünya dışı cisimlerin içinde canlı varlığı olmadığını düşündüğünü ifade eden Nolan, “Öyle düşünün: Amazon'un ortasındaki bir yamyam kabilesini incelemek isteseydiniz kendiniz gidip kabilenin içine girer miydiniz? Gelişmiş bir zekaya sahipseniz, buraya gelerek hayatınızı ve uzuvlarınızı riske atmazsınız. Bence bizim gördüğümüz ve ele geçirdiğimiz UFO’lar bir tür drone veya gelişmiş bir yapay zeka barındıran cisimlerden oluşuyor” şeklinde konuşarak bu konudaki düşüncelerini anlattı.

ABD Donanması'nın kayıtlarına giren UFO olayları hakkında da konuşan Profesör Nolan, “2004 yılında Pasifik Okyanusu’nda görev yapan bir uçak gemisinde görev yapan pilotların şahit olduğu bazı olaylar var. Görülen cisimleri bir noktaya kadar takip edebiliyorlar ancak bir noktadan sonra bu cisimler bizim elimizde olan araçların yapmasının pek mümkün olmayacağı manevralar yapıp bölgeden uzaklaşıyorlar. Bunlar saniyeler içinde oluyor. Yapamayacağımız şeyleri yapıyorlar” dedi.

'İnsanlık için birçok şeyi değiştirebilirler'

Donanma pilotlarının şahit olduğu olayların arkasında Rusya ve Çin olmadığını düşündüğünü dile getiren Garry Nolan, “Bu teknoloji üzerine düşünmemiz gerekiyor. Kuşların uçtuğunu gördükten sonra uçmamız binlerce yılımızı aldı. Şimdiyse bu cisimlere bakıp bu uçuşları nasıl yaptıklarını düşünüyoruz. Böylesine araçlar nasıl yapılabilir? Bunun için ne kadar enerjiye ihtiyacımız var? Bu sorulara cevaplar bulabilirsek insanlık için birçok şey değişebilir” şeklinde konuştu.

Geçmişte dünya dışından geldiğini iddia ettiği bir cisimlerden birine erişim sağladığını söyleyen Profesör Garry Nolan şu iddiada da bulundu:

"Yaklaşık 7-8 yıl önce bir grupla çalışıyordum ve birkaç hafta içinde bu nesnelerden birine erişim sağladım. Sonrasında ona erişmemizi istemeyen insanlar bunu öğrendiğinde bazı bürokratik idari oyunlar oynadılar ve bizim önümüzü kapattılar"

Garry Nolan’ın açıklamaları, Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) olarak bilinen ve UFO varlıklarını incelemekten görevli birimin başındaki Sean Kirkpatrick’in ABD kongresine geçtiğimiz ay yaptığı sunumdan sonra geldi. Kirkpatrick, yaptığı sunumda ekibinin 650'den fazla potansiyel UFO gözlemini incelediğini ancak şimdiye kadar dünya dışı faaliyetler, dünya dışı teknoloji hakkında hiçbir güvenilir kanıt bulamadıklarını söylemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >