Gazze'nin kuzeyinde çatışmalar tekrar başladı

Arşiv
Arşiv

İsrail ordusu, daha önce çekildiği Gazze Şeridi'nin kuzeyine tekrar girmesiyle Filistin direniş grupları ile çatışmaları yeniden başladı.

İsrail güçleri, daha önce çekildiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya, Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Gazze kentlerindeki bazı bölgelere yeniden girdi.

Gazze kentinin Şücaiye, et-Tuffah mahalleleri ve Senafur bölgesinde, Cibaliya'nın Cebel er-Rays, Beyt Hanun'un es-Sikke bölgelerinde, Beyt Lahiya'nın da Um en-Nasr köyünde İsrail güçleri ile Filistin direniş grupları arasında çatışmalar yeniden başladı.

İsrail güçleri, söz konusu bölgeleri tekrar girmeden önce yoğun top atışı ve hava saldırılarıyla vurdu. Görgü tanıkları bombardımanın ardından çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisini aktardı.

İsrail ordusu, ocak ayı başlarında söz konusu bölgelerden çekilmişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze'de kara harekatının 3 ay süreceğini daha önce duyurduklarını ve Gazze'nin kuzeyinde bu aşamanın sona erdiğini" belirtmişti.

Gallant, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'ın tüm gücünün ortadan kaldırıldığı iddiasında bulunmuş ve diğer yerleşim bölgelerine geçtiklerini ifade etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >