Gazze'nin Şifa Hastanesi doktoru İsrail hapishanesinde öldürüldü

Arşiv
Arşiv

Filistinli mahkumları savunan gruba göre, İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Şifa Hastanesi'nin geçici ortopedi şefi Dr. Adnan el-Bursh öldürüldü.

7 Ekim 2023'te bu yana Gazze'deki büyük ilgi gören Şifa Hastanesi'nin ortopedi şefi Adnan el-Bursh İsrail hapishanesinde 4 aydan fazla tutuklu kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

İsrail Hapishanesinde ölen Dr.el-Bursh bölgesindeki bölgesel El-Awda Hastanesinde gücünü tedavi ederken İsrail güçleri tarafından alınmıştı.

Perşembe günü gruplardan yapılan ortak açıklamalarda, "Hapishanelerdeki mahkumların, özellikle de Gazze Şeridi'nden tutuklananların durumlarının tamamen gizli tutulduğu göz önüne alındığı, Dr. el-Bursh'un tedavi edilmediği ve suç olmayacağı" ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler'in işgali kapsamında Filistin politikalarının insan haklarının özel raportörü Francesca Albanese, Bursh'un ölümünün ardından 'son derece paniğe' kapıldığını söyledi.

Hiçbir Filistinli'nin İsrail'in işgal altındayken güvende olmadığını söyleyen Francesca Albanese, "BM Üye resimlerinin, özellikle de dünya çapındaki insan haklarına gerçek anlamda ilgilerin gösterildiği, Filistinlileri korumak için çalıştırmak için daha fazla kaç canın saklanması gerekecek?" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >