Gazze'ye yardım eli: GZT'nin ambulans kampanyası yola çıktı

GZT ve Yeryüzü Doktorları Gazze'ye Ambulans kampanyası kapsamında Mısır Kahire'de
GZT ve Yeryüzü Doktorları Gazze'ye Ambulans kampanyası kapsamında Mısır Kahire'de

Türkiye'nin önde gelen yeni nesil haber platformu GZT'nin Yeryüzü Doktorları ile başlattığı Gazze'ye Ambulans kampanyası kapsamında alınan ambulanslardan biri Kahire'den Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıktı.

GZT ile Yeryüzü Doktorları'nın öncülüğünde toplanan bağışlarla alınan 2 ambulanstan biri bugün Kahire'den Gazze'ye doğru hareket etti.

GZT ekibi, Gazze'de devam eden insani krizde sağlık hizmetlerinin önemini ve ihtiyacını göz önünde bulundurarak, bölgeye ambulans desteği sağlamak amacıyla harekete geçti. Bu önemli projede Yeryüzü Doktorları ile iş birliği yaparak, Gazze'deki yaralılara acil müdahale sağlanmasına destek olmayı hedefledi.

9 günde 5.397.864,55 TL bağış toplandı

GZT’nin 1 ambulans için 1 Şubat’ta başlattığı projede 9 günde 5.397.864,55 TL’ye ulaşıldı. Toplanan miktar yaklaşık 2 ambulans alımına tekabül ederken ikinci ambulansın kalan tutarını Albayrak Medya üstlendi. Gazze’deki sorunları sürekli olarak dile getiren ve bununla birlikte farkındalık oluşturmak için projeyi başlatan GZT ekibi, takipçileriyle paylaştığı ve yaygınlaştırdığı projeyi çok kısa sürede tamamladı.

Ambulanslar Gazze'ye nasıl ulaşacak?

'Gazze’ye Ambulans' kampanyasına katılan bağışçıların en merak ettikleri soru ambulansların Gazze’ye nasıl ulaşacağıydı. Gazze’ye yapılan sağlık yardımları Refah Sınır Kapısı üzerinden bölgeye ulaştırılıyor. Hazırlanan yardım tırları Mısır devleti tarafından görevlendirilmiş Mısır Kızılayı ve Ulusal Koalisyon adı verilen ekiplerce sınır kapısından geçiriliyor. Ardından Filistin Kızılayı’na teslim edilen yardım tırları Gazze içine doğru dağıtılıyor. Yardım tırları sadece Mısır Refah kapısında görevli 34 STK’nın oluşturduğu Ulusal Koalisyon ile içeri girebiliyor. Yeryüzü Doktorları, Ulusal Koalisyon’da yer alan sivil toplum kuruluşları ile çalıştığı için yardım tırlarını düzenli olarak Gazze’deki ekibiyle buluşturabiliyor. Protokol kapsamında Gazze’de 2015 yılından beri akredite olan Yeryüzü Doktorları bağışlanan ambulansların ulaşımında yardımcı olacak.

Ambulans yola çıktı

GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ile Yayın Şefi Esma Küçükislamoğlu Aydın, son durumu şeffaf şekilde aktarmak için ambulansın gönderildiği bölgedeydiler. Kampanyanın sürecini ve detaylarını takipçilerle şeffaf bir şekilde paylaştılar.

Sosyal medya platformlarından ve GZT'nin resmi sitesinden, ambulansın gönderilme süreci ve son durumu hakkında düzenli güncellemeler yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >