Gece tabletini şarjda bıraktı, ölümden döndü

Arşiv
Arşiv

11 yaşındaki bir çocuk, Samsung tabletini gece şarja takıp yatağının üstüne bıraktı.Ailesinin dikkati üzerine çocuk ölümden döndü.

İngiltere'nin Staffordshire şehrinde yaşanan olayda büyük bir facia şans eseri atlatıldı. 11 yaşındaki bir çocuk, Samsung tabletini gece şarja takıp yatağının üstüne bıraktı. Çocuğun ve ailenin sabah karşılaştığı tabloysa herkesi şoka soktu.

Yatağın yaylarını eritti

İsmi basına verilmeyen 11 yaşındaki çocuğun yatağı, tabletin yaydığı ısı sebebiyle yaylarına kadar eridi ancak büyük bir şans eseri hiçbir alev çıkmadı ya da pil patlamadı. Hiçbir alev çıkmamasının ve patlama olmamasının sonucunda çocuk hasar almadan kurtuldu.

Uzmanlar uyardı

Çocuğun babasının olayı itfaiyeye bildirmesinin ardından olaydan haberdar olan itfaiyeciler, cihazlarını gece şarja bırakanları uyardı ve alev almayacak nesnelerin üzerinde şarj etmelerini önerdi.


  • Fişlerde unutulan ev aletleri yangın çıkarıyor
  • Cep telefonları şarj olurken 2 ile 6 wattarasında güç tüketiyorlar. Bu şarj cihazları bir cep telefonuna bağlı olmadıkları zaman ise bu rakam 0.1 ile 0.5 watt'a kadar düşüyor.
  • Yani normal koşullarda bir Android ya da iOS'lu telefonun 1 yıllık şarj maliyeti 1 doları aşmıyor bile. Bununla oranlarsak, prize takılı halde bıraktığımız şarj cihazlarının tükettiği elektrik ve yıllık bazda bize olan elektrik maliyeti çok çok daha düşük oluyor.

Sonuç olarak, şarj cihazlarını prizlerde bırakmanız size elektrik faturalarıaçısından bir zarar vermeyebilir ancak bu şarjda bırakılan cihaz 3. parti bir şarj cihazıysa ortaya yangın gibi çok daha büyük sorunlar çıkarabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >