Geçici dövme yaptırınca bir anda hayatı karardı

Ailesiyle birlikte tatile giden küçük kız, geçici kına dövmesi yaptırınca başına gelmeyen kalmadı.

Küçük kızın kolunda oluşan kabarıklıkların onu korkuttuğu gözlemlendi.
Küçük kızın kolunda oluşan kabarıklıkların onu korkuttuğu gözlemlendi.

Kimyasal maddeler çocuklarda kalıcı hasara yol açabiliyor

Geçici dövmelerin renginin daha koyu olması için kullanılan, kınaya siyah bir renk veren ve kısaca PPD olarak geçen kimyasal, özellikle çocuklar üzerinde kullanımında vücutta reaksiyonlara yol açabiliyor.

Küçük kızın vücudunda kalıcı yaralar oluşmasına neden olan dövmenin içerisinde para-phenylenediamine olarak adlandırılan bir kimyasal maddenin olduğu belirlendi. Uzmanlar, pek çok tatilci tarafından tercih edilen geçici dövmelerin olası tehlikelerine ve yol açabileceği kalıcı hasarlara karşı uyarılarda bulunuyor.

Küçük kız yapılan müdahaleleri büyük bir tedirginlikle izledi.
Küçük kız yapılan müdahaleleri büyük bir tedirginlikle izledi.

Bu tehlike daha önceden de gündeme gelmişti

Vücudunda yaralar oluşan çocuğunun başına gelenler hakkında konuşan Gulliver’in babası Martin, “Bu olay, dövmelerin olası tehlikesini bilmediğim için bir parça benim suçum ama çocuklar üzerinde tehlikeli kimyasalların uygulanmasına izin veren otel salonunun da suçu var.” dedi.

Olay sonrasında özür dileyen otel yönetimi, dövmenin yapıldığı salonun artık hizmet vermediğini açıkladı. Geçici kına dövmelerinin neden olduğu yaralar daha önce de gündeme gelmişti. Geçici kına dövmesi yaptıran pek çok tatilci, geçirdikleri rahatsızlıklar sonunda insanları bu dövmelerin olası tehlikelerine karşı uyarmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >