'Geçmiş olsun' ziyareti karantinaya sebep oldu

Gaziantep'in İslahiye ilçesi karantina altına alındı
Gaziantep'in İslahiye ilçesi karantina altına alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde anjiyo olan ve koronavirüs testi pozitif çıkan bir vatandaşa 'geçmiş olsun' ziyaretine giden çok sayıda kişi evlerinde karantina altına alındı, mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki 400 haneli ve bin 200 nüfuslu Kozdere Mahallesi'nde yaşayan E.K., özel hastanede anjiyo oldu. Döndüğü evinde rahatsızlanınca tekrar hastaneye başvuran E.K.'nin yapılan 'Covid-19' testi pozitif çıktı.

48 kişi karantinaya alındı

Bunun üzerine E.K., koronavirüs tedavisine alınırken, 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunduğu filyasyon ekiplerince tespit edilen 48 kişi de evlerinde karantinaya alındı.

Dün akşam E.K.'nin evde bakımını üstlenen kızı N.Y. de rahatsızlanarak hastaneye gitti. İslahiye Devlet Hastanesi'nde N.Y. de 'Covid-19' testi pozitif çıkınca tedaviye alındı.

Köyün giriş ve çıkışları kapatıldı

Annesinin ardından kızının test sonucunun da pozitif çıkması üzerine İslahiye İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplandı. 48 kişinin evlerinde karantinaya alındığı mahallenin, pozitif vakalarla temas kuranların fazla olması ve salgının yayılımının önlenmesi amacıyla

14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verildi.

Kurul kararının ardından jandarma ekiplerince giriş ve çıkışları barikatlarla kapatılan mahallede sağlık ekipleri kontrol yaptı.

İhtiyaçlar Vefa Destek Grubu tarafından karşılanacak

Mahalle camisinin hoparlörleri ile jandarma araçlarıyla karantina kararı, Kozdere Mahallesi'nde yaşayanlara duyuruldu. Kararın ardından mahalleye gelmek ya da mahalleden ayrılmak isteyenlere jandarma tarafından izin verilmezken, ihtiyaçların da Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanmasına başlandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >