Gelecekte milyonlarca insanın ölümüne sebep olabilecek antibiyotiklerin farkındalık günü: 18 Kasım

Uzmanlar, antibiyotiklerin hastaların sağlık direncini olumsuz yönde etkilediğini savunuyor.
Uzmanlar, antibiyotiklerin hastaların sağlık direncini olumsuz yönde etkilediğini savunuyor.

Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü, halk sağlığını tehdit eden antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile her yıl 18 Kasım'da kutlanıyor.

Aşırı antibiyotik kullanımı ve ilaç bağımlılığı, yakın gelecekte çok sayıda insanın ölümüne neden olacağa benziyor. Antibiyotikler, ancak akılcı kullanıldığında dirençli bakterilerin gelişmesinin durdurup gelecek nesillerde etkinliğinin sürdürülebilmesini devam ettirebilir.


Topluma bu bilinci kazandırmak adına her yıl 18 Kasım'da organize olan yetkililer, bundan sonraki yıllarda 14-21 Kasım tarihleri arasında, yani 1 hafta boyunca antibiyotik kullanımına farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Uzmanlar uyarıyor: “Mecbur kalmadıkça kullanmayın.”

                                    
                                    
                                    Uzmanlar, mecbur kalınmadıkça antibiyotik kullanımına son verilmesi gerektiğini söylüyor.
Uzmanlar uyarıyor: “Mecbur kalmadıkça kullanmayın.” Uzmanlar, mecbur kalınmadıkça antibiyotik kullanımına son verilmesi gerektiğini söylüyor.
Solunum yolu hastalıklarında antibiyotik kullanmayın

                                    
                                    
                                    Genellikle üst solunum yolu hastalıklarında antibiyotik kullanımı da oldukça yanlış. Solunum hastalıklarına virüsler neden olur ve bu durumda antibiyotik kullanılmaz; çünkü antibiyotik sadece bakterileri öldürür.
Solunum yolu hastalıklarında antibiyotik kullanmayın Genellikle üst solunum yolu hastalıklarında antibiyotik kullanımı da oldukça yanlış. Solunum hastalıklarına virüsler neden olur ve bu durumda antibiyotik kullanılmaz; çünkü antibiyotik sadece bakterileri öldürür.
İki reçeteden biri antibiyotik

                                    
                                    
                                    Türkiye antibiyotiklerin en çok tüketildiği Avrupa ülkesi ve özellikle bazı illerinde iki reçeteden birinde antibiyotik yazılıyor.
İki reçeteden biri antibiyotik Türkiye antibiyotiklerin en çok tüketildiği Avrupa ülkesi ve özellikle bazı illerinde iki reçeteden birinde antibiyotik yazılıyor.
14 – 21 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Haftası

                                    
                                    
                                    Yetkililer, artık yalnızca 18 Kasım değil, 14-21 Kasım arasının "Avrupa Antibiyotik Farkındalık Haftası" olarak kutlanacağını kaydederek antibiyotik konusunda farkındalık yaratılması gerektiğini vurguluyor.
14 – 21 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Haftası Yetkililer, artık yalnızca 18 Kasım değil, 14-21 Kasım arasının "Avrupa Antibiyotik Farkındalık Haftası" olarak kutlanacağını kaydederek antibiyotik konusunda farkındalık yaratılması gerektiğini vurguluyor.
Antibiyotik bağımlılığı öldürür

                                    
                                    
                                    Antibiyotikler, enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan birçok önemli ilaç, penisilin ve çok sayıda ilaç ölümcül hastalıkları azalttı; milyonlarca insanın hayatı kurtarıldı. Ancak günümüzde gelinen nokta, “Antibiyotik bağımlılığı.”
Antibiyotik bağımlılığı öldürür Antibiyotikler, enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan birçok önemli ilaç, penisilin ve çok sayıda ilaç ölümcül hastalıkları azalttı; milyonlarca insanın hayatı kurtarıldı. Ancak günümüzde gelinen nokta, “Antibiyotik bağımlılığı.”
Yakın gelecekte milyonlarca insanı öldürecek

                                    
                                    
                                    Uzmanlar, sıradan enfeksiyonları bile antibiyotikle tedavi edemez durumda olduklarını ve gelecek yıllarda milyonlarca insanın bu yüzden ölebileceği konusunda dikkat çekiyor.
Yakın gelecekte milyonlarca insanı öldürecek Uzmanlar, sıradan enfeksiyonları bile antibiyotikle tedavi edemez durumda olduklarını ve gelecek yıllarda milyonlarca insanın bu yüzden ölebileceği konusunda dikkat çekiyor.
Birincil tehlike “Antibiyotik”

                                    
                                    
                                    Araştırmalar gösteriyor ki, antibiyotik direnci halk sağlığı için birincil tehdit haline gelmiş durumda.
Birincil tehlike “Antibiyotik” Araştırmalar gösteriyor ki, antibiyotik direnci halk sağlığı için birincil tehdit haline gelmiş durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >