Gelecekte uçakların içi nasıl olacak?

Teknolojinin hayatımızda değiştirmediği bir şey kalmadı herhalde. Peki gelişen teknolojiler uçakların içini nasıl değiştirecek?

Dünyada hava taşımacılığının tarihine baktığımızda 1950'lerden beri kullanıldığını görüyoruz. 1960'lar ve 1970'lerde ise hem daha konforlu olduğundan hem de daha fazla uçuş yapıldığından altın çağını yaşadı diyebiliriz. Peki günümüzde anlık olarak gelişen bilgisayar ve mobil teknolojileri sayesinde gelecekte nasıl bir uçuş deneyimine sahip olacağız? İşte bu sorunun cevabı...
Koltuk arkası ekranlar

                                    Evet, koltuk arkası ekranlar artık otobüs taşımacılığında bile yaygın ancak yakın zamanda uçaklarda daha gelişmiş bir ekran deneyimiyle birlikte artış göstermesi bekleniyor.
Koltuk arkası ekranlar Evet, koltuk arkası ekranlar artık otobüs taşımacılığında bile yaygın ancak yakın zamanda uçaklarda daha gelişmiş bir ekran deneyimiyle birlikte artış göstermesi bekleniyor.
Kişisel eğlence kabini

                                    Mobil teknolojiler zaten şu anda da birçok havayolu firmasında büyük rol oynuyor. KLM gibi şirketler Facebook Messenger Chat botunu kullanarak yolculara mesaj atabiliyor. Ancak Panasonic'in geliştirdiği Waterfront isimli sistem bunların çok daha ötesinde. Thales ve B/E gibi havayolu şirketleri de yolcunun uçuş deneyimini bu sistem sayesinde kişiselleştirmek için çabalıyor. Bu sisteme göre örneğin; yolcu kendi hesabıyla giriş yaptığında, isterse önceki uçuşta izlediği filmde kaldığı yerden bile devam edebiliyor.
Kişisel eğlence kabini Mobil teknolojiler zaten şu anda da birçok havayolu firmasında büyük rol oynuyor. KLM gibi şirketler Facebook Messenger Chat botunu kullanarak yolculara mesaj atabiliyor. Ancak Panasonic'in geliştirdiği Waterfront isimli sistem bunların çok daha ötesinde. Thales ve B/E gibi havayolu şirketleri de yolcunun uçuş deneyimini bu sistem sayesinde kişiselleştirmek için çabalıyor. Bu sisteme göre örneğin; yolcu kendi hesabıyla giriş yaptığında, isterse önceki uçuşta izlediği filmde kaldığı yerden bile devam edebiliyor.
Çok amaçlı havayolu koltuğu

                                    Uçuş koltukları da gittikçe çeşitleniyor. VR gözlükle seyahat ettiğinizi düşünsenize! Quantas isimli havayolu firması bunu şu anda hayata geçirmiş durumda. Eğer siz de Avustralya'ya uçarsanız bu uçuş keyfini yaşayabilirsiniz.
Çok amaçlı havayolu koltuğu Uçuş koltukları da gittikçe çeşitleniyor. VR gözlükle seyahat ettiğinizi düşünsenize! Quantas isimli havayolu firması bunu şu anda hayata geçirmiş durumda. Eğer siz de Avustralya'ya uçarsanız bu uçuş keyfini yaşayabilirsiniz.
Uyku odası

                                    Carlioz ve ve Zodiac Aerospace ekibinin yaptığı tasarımda gelecekte uçaklarda uyku kabini bulunacak. İnsanları yolculuk sırasında uyuma şansına sahip olacağı bu teknoloji şu anda çok maliyetli ve yapılması imkansız gibi görünüyor. Ancak gelecekte bir gün gerçekleşeceği de garanti.
Uyku odası Carlioz ve ve Zodiac Aerospace ekibinin yaptığı tasarımda gelecekte uçaklarda uyku kabini bulunacak. İnsanları yolculuk sırasında uyuma şansına sahip olacağı bu teknoloji şu anda çok maliyetli ve yapılması imkansız gibi görünüyor. Ancak gelecekte bir gün gerçekleşeceği de garanti.
Sanal gerçeklik

                                    Amazon ve Netflix gibi firmaların şimdiden kullanmaya başladığı sanal gerçeklik teknolojisi gün geçtikçe artış gösteriyor. Uçuşlarda da bunun yakın gelecekte çeşitlenmesi bekleniyor. Aeromexico isiml şirket yakın zamanda böyle bir hizmet vermeye başlayacağını şimdiden duyurdu bile.




Fotoğraf Kaynak: Webtekno
Sanal gerçeklik Amazon ve Netflix gibi firmaların şimdiden kullanmaya başladığı sanal gerçeklik teknolojisi gün geçtikçe artış gösteriyor. Uçuşlarda da bunun yakın gelecekte çeşitlenmesi bekleniyor. Aeromexico isiml şirket yakın zamanda böyle bir hizmet vermeye başlayacağını şimdiden duyurdu bile. Fotoğraf Kaynak: Webtekno
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >