Gençlerin büyük buluşması: Türkiye'nin Gençlik Zirvesi 3 Kasım'da

TGSP Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, 3 Kasım’da gerçekleşecek olan Türkiye Gençlik Zirvesi Sosyal Girişimcilik Ödülleri’nin tanıtım toplantısında konuşmuştu.
TGSP Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, 3 Kasım’da gerçekleşecek olan Türkiye Gençlik Zirvesi Sosyal Girişimcilik Ödülleri’nin tanıtım toplantısında konuşmuştu.

GZT’nin medya ana sponsoru olduğu Türkiye Gençlik Zirvesine sayılı günler kaldı. Sosyal girişimcilik projelerinin ödüllendirileceği zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dereceye giren projelere ödüllerini verecek.

"Gençlik ve Sosyal Girişimcilik" temasıyla Türkiye Gençlik Zirvesi'nde Gençlik STK yöneticileri, araştırmacılar ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmeye hazırlanan TGSP (Türkiye Gençlik STK'ları Platformu), 3 Kasım'da, Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi'nde toplanıyor.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya TGSP genel merkezini ziyaret etmişti.
Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya TGSP genel merkezini ziyaret etmişti.


  • Gençlik STK'ları yöneticilerini, araştırmacıları ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmek amacıyla bu yıl ilk defa düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi, 3 Kasım 2018 Cumartesi günü, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Zirvede gençlere seslenecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren projelere ödüllerini bizzat takdim edecek. Topluma ve gençliğe değer katan sosyal girişimcilik projeleri ise toplamda 48 bin TL maddi ödülle buluşacak.

Zirvenin yapılacağı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne ulaşmak için:

93 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile oluşan gençliğin öncü platformu TGSP, geniş bir ekip ile uzun süredir bu zirveye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en kapsamlı gençlik araştırması ise yine zirvenin öğleden önceki programında katılımcılar ve basın ile paylaşılacak.

37 ilden 15 – 27 yaş aralığında 8 bin katılımcı ile gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Araştırması gençlerin mevcut mutluluk düzeyi, beklentileri, kaygıları, gelecek düşünceleri, meslek seçimi ve imkanları gibi 'mutluluk endeksleri' ile birlikte aile, din, toplum, gelenekler, siyaset gibi çatışma alanlarına ışık tutacak nitelikte.

Dünya'yı Güzelleştirecek en iyi 6 proje ödüllendirilecek

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu önderliğinde yürütülen zirvede Sosyal Girişimcilik Ödülleri sahipleriyle buluşacak.

Toplumsal bir problemin çözümüne katkı sağlamayı amaçlayan, kâr amacı gütmeyen uygulama aşamasındaki projeler değerlendirilecek ve jüri tarafından seçilen 6 proje ödüllendirilecek.

TGSP gençler için yaptığı projeler ile dikkat çekiyor.
TGSP gençler için yaptığı projeler ile dikkat çekiyor.
  • Özgün, ilham veren ve iyi örnek oluşturan sosyal girişimcilik projelerinin ödüllendirileceği zirvenin birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 10.000 TL, üçüncülük ödülü 8.000 TL, mansiyon ödülleri (3 proje) 5.000'er TL. Zirvede, Türkiye ve dünyadan en iyi sosyal girişimcilik uygulamalarına da yer verilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >