Gençliğin sırrı mutfağınızda gizli

Genç kalmanın yollarını uzakta aramayın

İlerleyen tıbbi teknoloji ile insanın ortalama yaşam süresi artmaya başlamış durumda. Hal böyle olunca, insanoğlu yaşlanmaya karşı önlem almaya, gençlik iksirini bulmaya çalışıyor. Genç kalmak ve yavaş yaşlanmanın formülü, M.Ö. 500'de Hipokrat tarafından verilmiştir aslında; “Besinler ilacınız olsun." Gençlik iksirini, eczanelerde, doktorlarda, cep yakan kremlerde aramanıza gerek yok; çözüm buzdolabınızda saklı. Sizler için gençlik iksiri besinleri araştırdık.
Her derde deva Omega 3
Avustralya'da yayınlanan bir araştırma, beslenmenin cilt yaşlanmasıyla ilintili olduğunu ortaya koyuyor. Balık yiyen insanların cildinin daha az yaşlandığı, kırışık sorunuyla daha geç tanıştığı gerçeği de, bulgular arasında yer alıyor. Balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin, vücutta birçok kronik hastalığın ortaya çıkmasına engel olurken bir yandan da iltihap durumunu azaltıyor.
Her derde deva Omega 3 Avustralya'da yayınlanan bir araştırma, beslenmenin cilt yaşlanmasıyla ilintili olduğunu ortaya koyuyor. Balık yiyen insanların cildinin daha az yaşlandığı, kırışık sorunuyla daha geç tanıştığı gerçeği de, bulgular arasında yer alıyor. Balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin, vücutta birçok kronik hastalığın ortaya çıkmasına engel olurken bir yandan da iltihap durumunu azaltıyor.
Kırmızı meyveler

                                    
                                    
                                    İçerdiği antioksidanlarla böğürtlen, ahududu, yabanmersini ve çok sayıda kırmızı meyve yaşlanmayı geciktirici etkiye sahip. Özellikle kırmızı meyve üzümleri, cildin UV ışınlarına karşı oluşabilecek cilt hasarlarına karşı koruyor. Kırmızı meyveler aynı zamanda güneş yanıklarına ve cilt yaşlanmalarına yakalanma riskini de azaltıyor.
Kırmızı meyveler İçerdiği antioksidanlarla böğürtlen, ahududu, yabanmersini ve çok sayıda kırmızı meyve yaşlanmayı geciktirici etkiye sahip. Özellikle kırmızı meyve üzümleri, cildin UV ışınlarına karşı oluşabilecek cilt hasarlarına karşı koruyor. Kırmızı meyveler aynı zamanda güneş yanıklarına ve cilt yaşlanmalarına yakalanma riskini de azaltıyor.
Bağışıklık güçlendirici kakao 

                                    
                                    
                                    Kakao içerdiği antioksidan, magnezyum, demir, kalsiyum gibi birçok mineral ve vitamin barındırıyor. İçeriğinde fosfor, bakır, kalsiyum, demir, çinko ve magnezyum bulunan kakao, özellikle içeriğindeki bakır mineralleri sayesinde demir emilimi için vücuda yardımcı oluyor. Bilindiği gibi çinko ve demir, üreme sistemi ve bağışıklık sistemi için de oldukça faydalı.
Bağışıklık güçlendirici kakao Kakao içerdiği antioksidan, magnezyum, demir, kalsiyum gibi birçok mineral ve vitamin barındırıyor. İçeriğinde fosfor, bakır, kalsiyum, demir, çinko ve magnezyum bulunan kakao, özellikle içeriğindeki bakır mineralleri sayesinde demir emilimi için vücuda yardımcı oluyor. Bilindiği gibi çinko ve demir, üreme sistemi ve bağışıklık sistemi için de oldukça faydalı.
Yağ deposu avokado

                                    
                                    
                                    Enerji değeri yüksek bir meyve olan Avokado, yağ ve protein açısından da oldukça zengin. Ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besleyici özelliği var. Yağ içeriği yüksek meyvelerden olan avokadoda bulunan yağlar, kalp sağlığı açısından oldukça önemli ve gerekli.
Yağ deposu avokado Enerji değeri yüksek bir meyve olan Avokado, yağ ve protein açısından da oldukça zengin. Ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besleyici özelliği var. Yağ içeriği yüksek meyvelerden olan avokadoda bulunan yağlar, kalp sağlığı açısından oldukça önemli ve gerekli.
Kanser tedavisinde zeytinyağı

                                    
                                    
                                    Son zamanlarda sağlığa olan etkisi konusunda çok sayıda tartışmaya neden olan zeytinyağı, sağlık açısından oldukça yararlı. İçerdiği yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya ve geliştirmeye yardımcı olduğu gerçeği, uzmanlar tarafından da kabul edilmiş durumda. Hatta bazı bilimsel çalışmalar, zeytinyağının kimi kanser türlerine karşı da koruma sağladığından bahsediyor. Sağlık deposu zeytinyağını, gün içerisinde mutlaka tüketeniz gerekiyor. Tüketim miktarına dikkat etmeyi unutmayın.
Kanser tedavisinde zeytinyağı Son zamanlarda sağlığa olan etkisi konusunda çok sayıda tartışmaya neden olan zeytinyağı, sağlık açısından oldukça yararlı. İçerdiği yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya ve geliştirmeye yardımcı olduğu gerçeği, uzmanlar tarafından da kabul edilmiş durumda. Hatta bazı bilimsel çalışmalar, zeytinyağının kimi kanser türlerine karşı da koruma sağladığından bahsediyor. Sağlık deposu zeytinyağını, gün içerisinde mutlaka tüketeniz gerekiyor. Tüketim miktarına dikkat etmeyi unutmayın.
Lifli sebzeler sindirim dostu

                                    
                                    
                                    Yüksek oranda su ve lif içermesi sebebiyle sindirimi oldukça kolay sebzeler, bağırsak sisteminizi düzenlerken sindirim sisteminizi de rahatlatır. Hazımsızlığı önler, kabızlık giderici özelliği vardır. İçerdiği lif sayesinde şişkinliği ortadan kaldırır. Karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, lahana gibi sebzeler içerdikleri vitaminler ile özellikle kolon, akciğer, pankreas, prostat ve mide kanserlerine karşı koruma sağlarlar.
Lifli sebzeler sindirim dostu Yüksek oranda su ve lif içermesi sebebiyle sindirimi oldukça kolay sebzeler, bağırsak sisteminizi düzenlerken sindirim sisteminizi de rahatlatır. Hazımsızlığı önler, kabızlık giderici özelliği vardır. İçerdiği lif sayesinde şişkinliği ortadan kaldırır. Karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, lahana gibi sebzeler içerdikleri vitaminler ile özellikle kolon, akciğer, pankreas, prostat ve mide kanserlerine karşı koruma sağlarlar.
Zerdeçal

                                    
                                    
                                    Son yıllarda üzerine yapılan bilimsel çalışmaların giderek arttığı baharatlardan biri olan zerdeçalın içerdiği antioksidanının Alzheimer'a karşı koruma sağlamakta. Aynı zamanda, son yılların popüler hastalığı diyabette insülin direncini kırmaya da yardımcı olan zerdeçal, sağlık açısından oldukça önemli.
Zerdeçal Son yıllarda üzerine yapılan bilimsel çalışmaların giderek arttığı baharatlardan biri olan zerdeçalın içerdiği antioksidanının Alzheimer'a karşı koruma sağlamakta. Aynı zamanda, son yılların popüler hastalığı diyabette insülin direncini kırmaya da yardımcı olan zerdeçal, sağlık açısından oldukça önemli.
Sülfürlü sebzeler

                                    
                                    Yaşamın her anında diri, dinç, uyanık ve sağlıklı kalabileceğiniz Anti- aging özelliği ile, bedensel ve ruhsal açıdan yaşlanma sürecinin önlenebilmesi mümkün. Soğan, sarımsak ve benzeri sülfür içeren sebzelerin Anti-aging özellikleri var. Bu özelliği içeren besinler, ilaç kullanımından çok daha doğal yöntemlerle size yardımcı olabilir.
Sülfürlü sebzeler Yaşamın her anında diri, dinç, uyanık ve sağlıklı kalabileceğiniz Anti- aging özelliği ile, bedensel ve ruhsal açıdan yaşlanma sürecinin önlenebilmesi mümkün. Soğan, sarımsak ve benzeri sülfür içeren sebzelerin Anti-aging özellikleri var. Bu özelliği içeren besinler, ilaç kullanımından çok daha doğal yöntemlerle size yardımcı olabilir.
Turuncu meyvelerin antioksidan özelliği

                                    
                                    Havuç, bal kabağı ve tatlı patates gibi sebzelere turuncu rengi veren mineral, güçlü bir antioksidan özelliği konumunda. Özellikle turuncu meyvelerin deri bütünlüğü ve göz sağlığı açısından da önem taşıdığı yadsınamaz bir gerçek. Yapılan bilimsel çalışmalarda, turuncu meyvelerin kalp ve kemik sağlığını korumakta önemli rol oynadığını da gösteriyor.
Turuncu meyvelerin antioksidan özelliği Havuç, bal kabağı ve tatlı patates gibi sebzelere turuncu rengi veren mineral, güçlü bir antioksidan özelliği konumunda. Özellikle turuncu meyvelerin deri bütünlüğü ve göz sağlığı açısından da önem taşıdığı yadsınamaz bir gerçek. Yapılan bilimsel çalışmalarda, turuncu meyvelerin kalp ve kemik sağlığını korumakta önemli rol oynadığını da gösteriyor.
Domates eşliğinde karpuz detoksu

                                    
                                    Toksinlerden arınmanıza sağlayacak bu lezzetin tarifi de oldukça kolay. Bir dilim karpuzun çekirdeklerini ayırdıktan sonra küp küp doğrayın. Ardından 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı balı da üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirdikten sonra bulukta dondurun ve servis edin.
Domates eşliğinde karpuz detoksu Toksinlerden arınmanıza sağlayacak bu lezzetin tarifi de oldukça kolay. Bir dilim karpuzun çekirdeklerini ayırdıktan sonra küp küp doğrayın. Ardından 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı balı da üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirdikten sonra bulukta dondurun ve servis edin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >