Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu açıkladı: 'İyilik Şampiyonası' başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da Tuzla Belediyesi'nin iş birliğinde gerçekleştirilecek 'İyilik Şampiyonası'nın tanıtımına katıldı. Bakan Kasapoğlu, 'Başlangıçta İstanbul için öngörülen bir proje ve bu projeyi inşallah hep birlikte 81 ilimize tüm noktalara, tüm bölgelere birlikte yaygınlaştıracağız' dedi.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Gönüllü ordumuzun fedakarlıklarını, gayretlerini görüyorsunuz. İşte gönüllülük misyonuyla çıktığımız bu yolda 'İyilik Şampiyonası' ile birlikte bu gönül yolculuğuna, bu gönül hareketine tabiri caizse daha çok renkler katacağız. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bir gönüllülük protokolü imzalamıştık. Yine bu salondaydı ve iyilik üzerine, hayır üzerine vakıf medeniyeti üzerine konuşmuştuk. Bugün de gençlerimizi zaten vicdanıyla, merhametiyle, adalet anlayışıyla tüm dünyaya rol model olan gençlerimizi yine iyiliğe, güzelliğe, daha iyi olmaya teşvik eden bu ince fikirli bu özgün proje için Tuzla Belediyemiz ile iş birliği yapıyoruz. Bu vesiyle pek çok konuda olduğu gibi gençlerle ilgili çalışmalarını da ilgiyle ve takdirle takip ettiğimiz Tuzla'mızın kıymetli Belediye Başkanı sayın Sadi Yazıcı bey ve ekibini gönülden tebrik ediyor ve alkışlıyorum.

'İyilik Şampiyonası' da iş birliğinden öte bir gönül birliğidir

Bizler için iş birlikleri önemli ancak iyiliğe, gönüllüğe, gönül birliği yapmaya matuf konular çok önemli çok daha önemli. İşte 'İyilik Şampiyonası' da iş birliğinden öte bir gönül birliğidir. Bu gönül birliğini inşallah Sadi Başkanım hep birlikte daha yukarılara, daha güçlü bir şekilde taşıyacağız bu gençlerimizle beraber.

Tabi başlangıçta İstanbul için öngörülen bir proje ve bu projeyi inşallah hep birlikte 81 ilimize tüm noktalara, tüm bölgelere birlikte yaygınlaştıracağız. Bu müjdeyi de bu vesileyle buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gençlik ve Spor Bakanlığı... Gençlerin bakanlığı, sizin bakanlığınız. Bu gönül çalışmasında, bu gönül iş birliğinde "Ben de varım" diyen tüm kurumların, tüm kuruluşların ve tüm gençlerin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız, genç ofislerimiz, yurtlarımız, birer iyilik üssü gibi çalışıyor. Ve tüm bu kurumlarımızda, tüm bu tesislerimizde tüm ekibimiz de bu şampiyonanın bir parçası olmaktan onur duyuyor.

İnsanlık her zamankinden daha çok iyiliğe muhtaç

Herkesin bildiği bir gerçek var. Bizim inancımızda bizim medeniyetimizde iyilik karşılıksız yapılır. Elbette doğru olan budur. Gençleri bu anlamda teşvik etmek amacıyla konmuş ödüller vardır. Aslında vaat edilen ödüllerle çok ama çok ötesi 'İyilik Şampiyonası' gençlerimize hayat boyu unutamayacakları eşsiz tecrübeleri, eşsiz mutlulukları vaat ediyor. Tüm taraflar için, iyiliği yapan için iyilik yapılan için tebessümü vaat ediyor, sevinci vaat ediyor, mutluluğu vaat ediyor. İşte bunların değeri her hangi bir ödülle paha biçmek elbette mümkün değil. Evet iyilik bulaşıcı. Bu kervanı büyütmek bizim boynumuzun borcudur. Ve bunu hep birlikte bugün yerine getirmekte mutluluğu içerisindeyiz.

Son yıllarda malum pandemi insanlık bulaşıcı hastalıklarla sınandı. Ancak iyiliği ben pek çok şeyin aksine insanlığın her zamankinden daha çok iyiliğe muhtaç olduğuna inanıyorum. İnsanın kederini, hüznünü gidermek bir nebze acısını unutturmak yine bir başka insanın şefkatine, insafına uyar. Yarın bizden geriye kalacak olan kaşımız, gözümüz, cismimiz değil kime nasıl davrandığımız, kime nasıl el uzattığımız olacak. Merhametimizle, cömertliğimizle konuşulacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >