Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Genç Ne Sever' platformu tanıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu

Türkiye'nin tüm şehirlerinden gençlerin kültür, sanat, spor, seyahat faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Genç Ne Sever' platformunun tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım gecesine GZT ekibi de katıldı. GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer kısa bir konuşma yaparak GZT hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin tüm şehirlerinden gençlerin kültür, sanat, spor, seyahat faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Ne Sever" platformunun İstanbul Beyoğlu'ndaki Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Bakan Kasapoğlu, konuşma yaptı.

Türkiye'nin, Avrupa'nın en kalabalık, en dinamik ve en genç nüfusuna sahip ülkesi olduğunu belirten Kasapoğlu, "Genç nüfusumuz tek başına, dünyadaki 208 ülkenin 143'ünün genel nüfusundan fazla bir sayıya tekabül ediyor. Sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak da gençlerimiz apayrı bir seviyede. Çalışkanlıklarıyla, üretkenlikleriyle, cesaretleriyle, ferasetleriyle, dünyayı anlama ve anlamlandırma biçimleriyle gençlerimiz, başka ülkelerdeki akranlarına örnek oluyor, onlara yol gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Gençlere çeşitli hediye çekleri verilecek

"Gençlerin sevdiği her şeyi gençlere hediye etme" ilkesiyle yola çıkılan projede, 18-30 yaş arası tüm gençlere sinema, tiyatro, konser, festival ve spor müsabakalarına bilet, farklı markalardan hediye çekleri ile seyahat biletleri hediye verilecek.

"Seyahatsever", "Sanatsever", "Sporsever", "Kitapsever", "İyiliksever" ve "Doğasever" başlıklarıyla gençlere fırsat sunan platform, dağıtılacak bilet ve hediyelerin yanı sıra, gençlerin katılımına açık, ücretsiz pek çok etkinliğe de imza atacak.

Gençler, "gencnesever.com" internet sitesinde ilgi alanlarına göre yapılacak çekilişlere katılarak hediyeleri ücretsiz bir şekilde kazanabilecek.

GZT ekibi de geceye katıldı

GZT ekibi de platformun tanıtım gecesine katıldı. GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer yaptığı kısa konuşmada "GZT olarak Twitter'da, Instagram'da, Youtube'da ve TikTok'ta gençlerin olduğu her yerde içerik üretiyoruz. Gençler nasıl medya ister, nasıl haber tüketmek ister sorusuna cevap verdik aslında. Genç bir ekibimiz var, bizim için hedef kitle cep telefonu kullanan herkes. Haberleri dijital medya diliyle, genç diliyle aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

AA'dan foto muhabirlik eğitimi hediyesi

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, "Genç Ne Sever" platformuna foto muhabirlik eğitimi hediye etti.

Düzenlenen tanıtım toplantısına video göndererek katılan Karagöz, platformda düzenlenecek çekilişle belirlenecek gençlere foto muhabirlik eğitimi vereceklerini kaydetti.

Sanat, akademi, spor ve iş dünyasından isimler de çekilişlere farklı hediyeler vereceklerini dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >