General Motors Başkanı açıkladı: 'Hibrite hayır, elektrikliye evet'

General Motors, kararlı tutumunu sürdürüyor.

Dünyaca ünlü otomotiv şirketi General Motors cephesinden otomotiv gündemine dair önemli bir açıklama geldi. Şirket Başkanı Mark Reuss, hibrit konusunda verdikleri karardan dönmeyeceklerini ve yalnızca ‘elektrikli’ ile devam edeceklerini açıkladı…

Chrysler, Cadillac, Chevrolet, GMC ve Opel gibi dev oluşumların da aralarında bulduğu onlarca alt markaya sahip olan General Motors, dünya genelinde 250 bine yakın çalışana sahip. Tek bir hamleyle tüm otomobil dünyasını baştan aşağı etkileyebilecek güce sahip olan şirketin en yetkili ismi, ‘gündem oluşturabilecek’ açıklamalarda bulundu.

Opel de General Motors bünyesi altındaki markalar arasında yer alıyor.
Opel de General Motors bünyesi altındaki markalar arasında yer alıyor.

‘Hibritle işimiz yok!’

General Motors Başkanı Mark Reuss, şirketin yeni dönemde önceki kararlarının arkasında duracağını ifade etti. Tüm kaynak ve gücüyle SUV ve pikap türünde farklı elektrikli araçlar geliştirmeye devam edeceklerini söyleyen Reuss, ‘hibrit üretmeme kararlılığının’ da arkasında olduklarının altını çizdi.

General Motors CEO'su Mark Reuss, 'iddialı açıklamalarıyla' tanınıyor.
General Motors CEO'su Mark Reuss, 'iddialı açıklamalarıyla' tanınıyor.

Mark Reuss ayrıca, ‘Müşterilerin hiç ihtiyaç duymayacağı ekstradan, gereksiz şeyler koyarak para harcamaya zorlayabilirsiniz. Ya da bunu yapmazsınız ve müşterinin soru ve sorunlarına gerçekten cevap verecek, sıfır emisyonlu, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı ürünler geliştirirsiniz. Bu anlamda hibrit otomobil geliştirme gibi bir planımız yok.’ sözleriyle GM’in gelecek planlarına dair de ipuçları vermiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >