Gerçeğinden hiçbir farkı yok: İşte 3D yazıcıyla üretilen ilk keman

Keman virtüözü Laurent Bernadac'in katkılarıyla 3D yazıcı ile yapılan bu kemanın çıkardığı sesler gerçeğinden ayırt edilemiyor.

Fütüristik bir yapıya sahip keman plastikten üretildiği için de oldukça hafif. 30 bin katmandan oluşan kemanın adı ise '3Dvarius'. Ayrıca bu gelişme yakın gelecekte müzik aletlerinin çok daha kolay bir şekilde üretilebileceğini gösteriyor.











Virtüöz Laurent Bernadac kemanı şöyle anlatıyor: 
“Bu çılgın kemana 3Dvarius ismini verdik. Çünkü bu keman 3 boyutlu yazıcıyla imal edildi. 24 saatte 30 bin katmanla işlendi. Klasik kemanların aksine tek bir parçadan oluşuyor. Bu hafif bir keman ve kullanımı da oldukça rahat. Aynı zamanda temiz bir sesi var.”
Virtüöz Laurent Bernadac kemanı şöyle anlatıyor: “Bu çılgın kemana 3Dvarius ismini verdik. Çünkü bu keman 3 boyutlu yazıcıyla imal edildi. 24 saatte 30 bin katmanla işlendi. Klasik kemanların aksine tek bir parçadan oluşuyor. Bu hafif bir keman ve kullanımı da oldukça rahat. Aynı zamanda temiz bir sesi var.”
Fiyatı 7000 Euro
2016 yılında üretilen 3Dvarius avrupa genelinde 100 model satışına ulaştı. Fiyatı 7000 Euro olan keman yeni alıcılarını bekliyor.
Fiyatı 7000 Euro 2016 yılında üretilen 3Dvarius avrupa genelinde 100 model satışına ulaştı. Fiyatı 7000 Euro olan keman yeni alıcılarını bekliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >