GetContact uygulaması Google Play ve App Store'dan kaldırıldı

GetContact
GetContact

GetContact, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun inceleme sürecinin ardından hem Google Play hem de App Store'dan kaldırıldı. İşte ayrıntılar...

Son birkaç haftadır hem Google Play hem de App Store üzerinde en fazla indirilen uygulamalardan biri GetContact. Kısa sürede popüler hale gelen bu uygulama, arkadaşlarınızın rehberinde hangi isimle kayıtlı olduğunuzu görmeye yarıyor. Fakat uygulama bunu yaparken aldığı izinlerle aslında arka planda birçok farklı veriye erişiyor. Veri sızıntılarının gündemde olduğu bugünlerde istenen izinler sebebiyle GetContact haliyle kullanıcıları şüphelendiriyor.

GetContact, normal şartlarda bilinmeyen numaraların kime ait olduğunu göstermek için görev yapıyor. Fakat, ek olarak bir de arkadaşlarınızın sizi rehbere hangi isimle kaydettiğini görmenizi sağlıyor.
GetContact, normal şartlarda bilinmeyen numaraların kime ait olduğunu göstermek için görev yapıyor. Fakat, ek olarak bir de arkadaşlarınızın sizi rehbere hangi isimle kaydettiğini görmenizi sağlıyor.

BTK inceleme süreci başlattı

Dün aralarında GetContact'ın da bulunduğu 25 uygulama için inceleme sürecini başlatan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, kişisel verilerin tehlikede olduğunu duyurmuş ve bu tür uygulamalara güvenilmemesi gerektiği yönünde kullanıcıları uyarmıştı.

Uygulama geliştirici açıklama yaptı

Teknasyon isimli şirket tarafından tasarlanan GetContact ile ilgili uygulamanın geliştirici Burak Sağlık'tan şu tarz bir açıklama yapılmıştı:

  • "GetContact tüm dünyada hizmet sunan; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Brezilya başta olmak üzere birçok ülkede hizmet sunan bir çağrı tanımlama uygulamasıdır. GetContact hizmet sunduğu ülkelerin regülasyonlarına uyum sağlamak için yoğun çaba gösterir ve hükümetlerle iş birliği içinde hizmet sunar. Günlük aktif kullanıcı sayısı 3 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısı 20 milyonu aşan GetContact tüm kullanıcılarının verilerini özenle korur."

Hem Google Play hem de App Store'dan kaldırıldı

Veri sızıntılarının ve güvenlik kaygılarının ortaya çıkmasının ardından kişisel verilerin tehlikeye girebileceği söylenmişti. Haliyle Google ve Apple da konuyla ilgili önemli bir adım atarak uygulama mağazalarından GetContact'ı kaldırdı. Yani şu anda hem Google Play hem de App Store üzerinden bu mobil uygulamaya erişmek mümkün değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >