Gıdada taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen 45 firma ifşa edildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli (Arşiv)
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli (Arşiv)

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi eklendiği tespit edilen toplam 45 firmaya ait 55 parti ürünün ismi bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Tüm Türkiye koronavirüse karşı büyük bir savaş verirken bu duruma dahi aldırış etmeyip, halkın sağlığıyla oynamaya devam eden firmalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşa edildi.

Yaptıkları hileler tek tek açıklandı

Yayımlanan listede firmaların yaptığı hileler detaylı bir şekilde açıklandı. Kırmızı bibere boya ekleyenler, çiçek balına glukoz/fruktoz ekleyenler, zeytin yağının içine başka yağlar karıştıranlar ve dahası... Listede kendine en çok yer bulan ürünlerin başında et ve et ürünleri yer alıyor. Vatandaşa dana eti diye satılan sucukların içinde at eti ve kanatlı eti tespit edilirken, yoğurtlara ise bitkisel yağ katıldığı ortaya çıktı.

Bakan Pakdemirli, canlı yayında duyurdu

TGRT Haber canlı yayınında Cem Küçük'ün sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin firmaları ifşa edeceklerini duyurmasından kısa bir süre liste Bakanlığın web sitesinde yayımlandı.

Bakan Pakdemirli'nin yayındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ben bu ifşaları peş peşe yapacağımı söylemiştim. Her ay, elimizde biriktikçe bu ifşaları yapacağız. Şimdi de bakanlığımızın internet sitesinden bu ifşaları yayınlamaya başlıyoruz. Halka yanlış ürünleri yediren ve içine farklı ürünler karıştırılmış ürünler.. Mesela zeytinyağı içine ayçiçek yağı konulması.. Dana etinin içine tavuk etinin girmesi.. Bunların hepsi tahşişe giriyor."

FİRMALARIN İSİMLERİNİ TAM LİSTE HALİNDE GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >