Giyilebilir teknoloji sınır tanımıyor: Bu ayakkabı hayatınızı kurtarabilir!

E-vone.
E-vone.

Giyilebilir teknolojinin sınırları gün geçtikçe genişlerken Fransız şirket E-vone’un yetişkinler için ürettiği akıllı ayakkabı tüm dikkatleri üzerine çekiyor…

CES 2018 etkinliğinden gelen önemli gelişmeler çığ gibi büyürken son tanıtılan ürün büyük ilgi uyandırmayı başardı. Fransa merkezli olarak faaliyet gösteren E-vone şirketi, CES 2018’de GPS yeteneğine sahip akıllı ayakkabısını tanıttı. Etkinlikte tüm detaylarıyla kullanıcılara sunulan ayakkabı yetişkinler, işçiler ve sıkça seyahat edenler için biçilmiş kaftan olarak değerlendirilebilir.

Ayakkabı acil durum mesajı gönderebiliyor

Spor, yürüyüş, klasik gibi çeşitleri bulunan E-vone şirketine ait ayakkabıların tabanına yerleştirilen cihaz, ayakkabıyı yalnızca bir yürüme gereci olmaktan çıkarmayı başarmış. Bu ayakkabıları ayağına geçiren kişi, herhangi bir yere düştüğünde veya ayakkabı anormal, alışılmışın dışında bir durum tespit ederse, acil durum irtibat servisine yahut acil servislere otomatik olarak mesaj gönderebiliyor. Mesajda ayakkabı kullanıcısının bulunduğu net olarak iletilirken ilgili makamların anında bilgi sahibi olması sağlanıyor.

120 farklı ülkede satışa çıkacak

Zor durumlarda “hayat kurtarıcı” olarak işe yarayabilecek olan ayakkabı, 120 farklı ülkede (operatörler de dahil olacak şekilde) satışa sunulacak. Yapılan açıklamalara göre ayakkabının içeriğinde hareket algılama amacıyla jiroskop ve ivmeölçerin yanı sıra GPS veya LoRA anteni de yer alacak. Ayakkabının hangi ülkelerde ne zaman satışa çıkacağına dair net bir bilgi olmasa da bir aydan daha kısa bir süre içerisinde ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede satın alınabilir olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >