Gmail büyük bir yenilikle geliyor

Gmail.
Gmail.

Birçok mail servisinde bulunmasına rağmen Gmail'in henüz kullanmadığı bir yenilik ünlü e-posta devi için de geçerli olacak. Yeniliğin Gmail'in kullanılabilirliğini artırması bekleniyor...

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Google, Gmail web sitesini ve mobil uygulamalarını büyük bir merakla beklenen özelliğe kavuşturmaya karar verdi. Bu yenilikle birlikte Gmail adresleri, telefon numaralarını ve cihazlarda bulunan kişileri otomatik olarak tanıyabilip etkileşimli bağlantılara dönüştürebilecek. Birçok e-posta servisinin uzunca bir zamandır sunduğu özelliğin Gmail platformuna gelmesi, Android ve iOS platformlarda telefon numarasıyla aktif kılınması oldukça büyük bir yenilik olarak yorumlanıyor. Yalnızca kişiler için değil adres için de meydana gelen değişiklikler, yeniliği daha da anlamlı yapmaya yetiyor.

Bundan böyle bir adres bağlantısına tıklandığında Google Maps, bir e-posta adresine tıklandığında yeni bir e-posta yazım penceresi veya telefon numarasına tıklanıldığında cihazın varsayılan telefon uygulaması otomatik olarak açık duruma gelecek. Google, Gmail için sundukları bu yeniliğin 1-3 gün içerisinde tüm kullanıcılara dağıtımının tamamlanmasını planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >