Gökçek, MHP ile görüşecek mi?

Beş kez üst üste Ankara Belediye başkanı seçilen Melih Gökçek'in ismi yeniden Ankara için gündeme geldi.
Beş kez üst üste Ankara Belediye başkanı seçilen Melih Gökçek'in ismi yeniden Ankara için gündeme geldi.

MHP ve AK Parti yaptıkları grup toplantılarında Yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını resmen açıklamıştı. Bugün MHP kaynakları, Mart 2019 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski belediye başkanı Melih Gökçek'in aday gösterileceğini açıkladı. Melih Gökçek'e yakın kaynaklar görüşme yapılacağını iddia ediyor.

• MHP'li kaynaklar Gökçek'in aday gösterileceğini açıkladı.

• Gökçek Twitter'dan ittifakın bozulmamasını istemişti.

• Melih Gökçek ile MHP arasında görüşme olacak mı?

• MHP ve AK Parti arasındaki ittifak sürecinde yaşananlar

• Gökçek'in Ankara'da neler yaptı?

• Nasıl istifa etti?

MHP'li kaynaklardan gelen Gökçek iddiası günün en çok konuşulan konusu oldu. GZT olarak iddiaları, Melih Gökçek'e yakın isimlerin açıklamalarını ve Gökçek'in siyasi geçmişini ve çok daha fazlasını sizler için derledik.

MHP'li kaynaklardan Gökçek iddiası

Yerel seçimlerde MHP ve AK Parti arasındaki ittifakın sona erdirilmesinden sonra MHP'den önemli bir adım geldi.

MHP kaynaklarına dayandırılan habere göre, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek aday gösterilecek.

CNN Türk'ün aktardığına göre, MHP kaynaklarının "Ankara için Gökçek'i düşünüyoruz" dediği ve kararın "Gökçek'in cevabına bağlı" olduğunu söylediği bildirildi.

  • Kulislere yansıyan bilgilere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceği ifade edildi.

Gökçek, Twitter'dan seslenmişti

Gökçek, AK Parti ile MHP'nin yerel seçimde yapmayı planladığı ittifakın bozulmasını sosyal medya hesabında şu ifadelerle değerlendirmişti:

"Yerel yönetim seçimlerinde AK Parti/MHP seçim ittifakının bozulmasına kimler seviniyor? Sevinenlere bakın. Yorumu rahat yapabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde ittifak başarı getirmişti. Yerel seçim ittifakını yapalım, küresel ve yerli işbirliklerin oyununu bozalım."

Melih Gökçek'e yakın kaynaklar: MHP'nin görüşme talebini geri çevirmez

6 maddede Cumhur ittifakı

  • • Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla Yenikapı'daki mitinge MHP lideri Bahçeli de katıldı. İttfakın temelleri oluştu.

  • Fırat Kalkanı Harekâtı ve Afrin Harekatı’na iki parti de tam destek verdi.

  • Anayasa değişikliği için 16 Nisan 2017'de sandığa gidildi. Referandumda %51.4 "Evet" çıktı. Yönetim sistemi değişti.

  • 24 Haziran 2018'deki seçimde Cumhur İttifakı sandıktan zaferle çıktı. 52.6 oyla, Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı oldu.

  • • MHP lideri Bahçeli'nin af önerisi ve MHP’nin erken emeklilik teklifi iki parti arasında görüş ayrılıklarına neden oldu.

  • İttifak arasındaki son çatlak Danıştay’ın "Andımız" ile ilgili verdiği kararda yaşandı. MHP andımız kararını sahiplendi, AK Parti karşı çıktı.

Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı.

1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti.

Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü. 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı.

20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı.

1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilerek, 5 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan kişi olarak bir rekora imza attı.

Gökçek'li Ankara...

Melih Gökçek, 23.5 yılık belediye başkanlığında hayata geçirdiği yeni projeleriyle Ankaralıların takdirini kazanmanın yanı sıra aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle de bu başarısını taçlandırdı. Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği dev projeler ve uyguladığı sosyal ve kültürel projelerle ilgili Avrupa Konseyi tarafından verilen "Avrupa Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Şeref Plaketi ve en büyük ödül olan Avrupa Ödülü'nü 8 yıl içinde alan Avrupa'nın tek kenti oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek yönetiminde uluslararası ilişkilerde de önemli adımlar attı.

Kardeş Kentler Programı çerçevesinde Moskova, Seul gibi önemli kentlerle karşılıklı kültürel ve sosyal etkileşimler gerçekleştirdi. Başkent'i 23,5 yıl yöneterek kırılması güç bir rekora imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'ye örnek olan sosyal ve kültürel projeler gerçekleştirdi.

Melih Gökçek böyle veda etmişti

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / WWW.SPUTNİK.COM