Gönüllü askerlik çağrısı: Dünyanın en iyi nişancısı Ukrayna'da savaşıyor

Kanada’da 22’nci Kraliyet Alayı’na bağlı olan 40 yaşındaki Wali
Kanada’da 22’nci Kraliyet Alayı’na bağlı olan 40 yaşındaki Wali

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Ukrayna lideri Zelenskiy diğer devletlere gönüllü askerlik çağrısında bulundu. Dünyanın en iyi keskin nişancıları arasında yer alan 40 yaşındaki Wali, bir yaşında oğlunu ve eşini Kanada'da bırakıp Ukrayna'ya savaşmaya gitti.

Kanada’da 22’nci Kraliyet Alayı’na bağlı olan Wali, 2009 ve 2011 yıllarında Afganistan’da savaştı. Şimdi 40 yaşında olan keskin nişancı 2015 yılında ise Irak’ta savaştı. Wali’nin 2017 yılında neredeyse 3 bin 450 metreden bir teröristi vurduğu biliniyor. McMillan Tac-50 model bir silah kullandığı bilinen Wali’nin bu atışı bir dünya rekoru.

Gönüllü savaşçılara katıldı

Cumartesi günü Ukrayna lideri Zelenskiy’nin gönüllü savaşçılara çağrı yapması üzerine Wali de bir yaşındaki oğlu ve eşini Kanada’da bırakıp Ukrayna’daki gönüllü savaşçılara katıldı. Ukrayna liderinin çağrısını duyduktan sonra beyninde yıldırımlar çaktığını söyleyen Wali, geçen hafta Kanada’da yazılımcı olarak çalışırken şimdi Ukrayna’da asker olarak savaşıyor.

"Şu anda benim gerçeğim bu"

CBC’ye konuşan Wali, 'Bir hafta önce hala bir şeyler programlıyordum. Şimdi gerçek insanları öldürmek için bir depoda tanksavar füzeleri alıyorum…Şu anda benim gerçeğim bu.' dedi.

Kanadalı keskin nişancı, Ukrayna’ya seyahat etme kararının en zor kısmı olan oğlunun ilk doğum gününü kaçırdığını söyledi.

52 ülkeden 20 bin gönüllü, Rusya’ya karşı Ukrayna’da savaşmak için bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >