Gönüllü siperlik üretenler koronavirüsten ölen doktorları unutmadı

Koronavirüsten ölen doktorların isimlerinin olduğu siperlikler
Koronavirüsten ölen doktorların isimlerinin olduğu siperlikler

Sağlık çalışanlarının koronavirüsten korunabilmesi için 3D yazıcısı olanlar sosyal medyadan birlik oldu. 3 boyutlu destek platformu gönüllü ve ücretsiz olarak ürettikleri siperliklerde koronavirüsten ölen doktorları unutmadılar. Prof.Dr.Cemil Taşcıoğlu, Dt.Mustafa Oral ve Prof.Dr.Feriha Öz'ün isimlerini siperliklere işlediler.

Koronavirüsüne karşı en ön safta mücadele eden ve büyük bir risk üstlenen sağlık çalışanlarına bir destek de üç boyutlu (3D) yazıcı sahiplerinden geldi. Sahip oldukları 3D yazıcılarla sağlık çalışanları için yüz siperliği üretmeye başlayan gönüllüler, kurdukları 3boyutludestek.com adlı internet sitesi ve sosyal medya üzerinden dehem üretim ve gönüllü ağını genişletmeye hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyor.

“Üç boyutlu yazıcıda üretilmiş parçalar, ihtiyaç anında orijinal parçaların yerini daha kısa sürede alabilir” diye yola çıkan gönüllüler, koronavirüsü ile mücadelede sahip oldukları üç boyutlu yazıcı potansiyeli ile medikal parçalara, araç ve gereçlere ihtiyaç duyan hastaneleri desteklemek ve kişisel korunma ihtiyacına üç boyutlu yazıcı teknolojileri ile cevap vermeyi amaçlıyor.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu da 3D yazıcısı ile siperlik üreterek destek oldu
Karikatürist Erdil Yaşaroğlu da 3D yazıcısı ile siperlik üreterek destek oldu

Siperliklere koronavirüsten ölen doktorların isimleri verildi

Koronavirüsten ilk olarak Dahiliye uzmanı İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Ardından salgından etkilenerek dünyaca ünlü Türk patolog Prof. Dr. Feriha Öz ve ünlü diş hekimi Mustafa Oral'da vefat etti.

Hayatını kaybeden doktorları '3 boyutlu destek' platformu unutmadı. Sağlık çalışanları için ürettikleri siperliklerde yaşatıyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >