Google, Apple iPad ile rekabet etmekten vazgeçti; hazır iki tablet projesi iptal edildi!

Google
Google

Bir Google sözcüsü, Business Insider'a verdiği demeçte Google'ın artık tablet üretmeyeceğini söyledi.
Şirketin üzerinde çalıştığı ve şu anda hazır olan iki farklı tablet üretimini durdurduğu ve Pixelbook Slate'e bir halef çıkarmayacağı açıklandı.
Bunun yerine, şirketin kaynakları değiştireceğini ve Pixelbook dizüstü bilgisayarlara yöneleceği de ifade edildi.

Google, her ne kadar daha çok yazılım projeleriyle gündeme gelse de aslında donanım konusunda da çeşitli çalışmalar yapıyor. Pixelakıllıtelefonlar ve tabletler bunun en somut örnekleri. Fakat son haberler, şirketin kendi markası altındaki tabletleri bir daha çıkarmayacağı yönünde.

Şirket, Chrome OS'u artık tabletlerle değil dizüstü bilgisayarlarla desteklemeye devam edecek.
Şirket, Chrome OS'u artık tabletlerle değil dizüstü bilgisayarlarla desteklemeye devam edecek.

Yeni tablet çıkmayacak

Business Insider, yeni yayınladığı bir haberle birlikte Google'ın artık herhangi bir tablet çıkarmayacağını ifade ediyor.

Bir Googlesözcüsüne göre şirket piyasaya çıkmamış iki tablet cihazının üretimini durdurdu. Yani bu da Pixelbook Slate'e herhangi bir halef gelmeyeceği anlamı taşıyor. Bunun yerine tabletlere aktarılan maddi kaynak değişecek ve Pixelbook dizüstü bilgisayar serisine daha fazla odaklanacak.

Google, tablet üretimini tamamen sonlandırıp dizüstü bilgisayarlara odaklanmak istiyor.
Google, tablet üretimini tamamen sonlandırıp dizüstü bilgisayarlara odaklanmak istiyor.

Bu durum, Google'ın Pixelbook dizüstü bilgisayarlar için tasarladığı ve en yeni tabletlerde de kullanılması beklenen Chrome OS'un sonlanacağı anlamı taşımıyor. Ancak şirketin kendisi artık ChromeOS ile çalışan tabletler üretmeyecek. En azından alınan yeni karar bunu gösteriyor.

Perşembe günü bir Google sözcüsünün Business Insider'a verdiği demeçte şu cümleler yer alıyor:

    Chrome OS, çok çeşitli ürün ailelerinde popülerlik kazanmıştır. Üstelik dizüstü bilgisayar / tabletlerdeki ortak ekosistem için çalışmalara devam edeceğiz. Google'ın birinci taraf donanım çalışmaları için Chrome OS dizüstü bilgisayarlarına odaklanacağız.

Yani aslında işin özünde Google'ın artık Chrome OS'lu taşınabilir bilgisayarlara ağırlık vereceğini söyleyebiliriz.

Hatta şu anda projesi tamamlanan iki farklı tabletin de piyasaya çıkmayacağı belirtiliyor. Bunun en önemli sebebi ise muhtemelen iPad'lerin pazardaki durumu. Tablet denildiğinde akla ilk olarak iPad'ler geliyor ve pazarda çok geniş bir alanı elinde tutuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >