Google çalışanları Temmuz'dan itibaren kademeli olarak ofisten çalışmaya başlıyor

Google
Google

Google CEO'su Sundar Pichai, Temmuz'dan başlamak koşuluyla personeli tekrardan ofislere çağırmaya başlıyor.

Çalışanlar bu sene sonuna kadar ofislere dönüp dönmeme konusunda özgür. Ama ilk etapta %10 ikinci etapta ise %30 kapasiteyle ofislerden çalışılması söz konusu.

Facebook da benzer sistemi hayata geçirmeye odaklanıyor. Apple ise daha gelenekselci davranarak personelleri ofislere geçirmek için süreci hızlandırıyor.

Dünya genelinde birçok farklı ülkede düşüşegeçenvakasayıları, normalleşme sürecine geçilmesine imkan tanıyor. Ama tabii kontrollü olmakkoşuluyla. Bu süreçte üretim gerçekleştiren şirketlerin durumu çok merak ediliyor. Özellikle otomobilüretimiyapan ya da teknolojikürünler geliştiren şirketlerin hangi güvenlik önlemlerini alacağı merak konusu. Ya da bu geçiş sürecinin nasıl tamamlanacağı da ayrı bir merak konusu.

Google CEO'su Sundar Pichai, bu planlamayla birlikte evden çalışanlara da 1000 dolarlık ödenek verileceğini duyurdu.
Google CEO'su Sundar Pichai, bu planlamayla birlikte evden çalışanlara da 1000 dolarlık ödenek verileceğini duyurdu.

Google ve Facebook, yılın geri kalanında işe gelip gelmemenin çalışanların inisiyatifinde olacağını belirtiyor. Yani aslında 2020sonunakadar her iki şirket de bu esnekliği sağlıyor. Ama buna rağmen evde çalışmakta zorlanan kişiler için çözüm üretiliyor. İşte bundan dolayı Google, 6 Temmuz'dan itibaren ofisleri kademeli olarak açmaya başlıyor. Dün (26 Mayıs Salı) yayınlanan bir blog yazısına göre, şirket CEO'su Sundar Pichai işe geri dönmenin yılın geri kalan kısmında 'isteğe bağlı' olacağını, ancak bazı kişilerin her birkaç haftada bir gün dönüşümlü olarak geleceğini belirtti. Şirket ayrıca uzaktan çalışmayı kolaylaştırmak için personele ev-ofis ekipmanı için 1000 dolarlık ödeme yapıyor.

Eylül'e kadar %30 kapasiteyle ofisten çalışmaya geçilmesi bekleniyor.

Google, ilk etapta personelin %10'luk kısmının ofislere geçeceğini belirtiyor. Ancak birkaç ay içinde bu rakamın %30 civarına yükseltileceği öngörülüyor. Pichai, şirketin pandemidensonra uzaktan çalışma seçenekleriyle daha da esnetileceğini de ifade ediyor. Hatta şu açıklamayı yapıyor:

    İleride, çalışma şeklimizde daha genel bir esneklik geliştirmek istiyoruz. Kampüslerimiz işbirliği ve toplumu mümkün kılacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında ofislerimiz olduğu ve bu dönemde öğreneceğimiz dersler konusunda açık fikirli olduğumuz için dağıtılmış çalışmalara çok aşinayız.

Haber, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in çalışanların salgının ötesinde çalışmasına izin vereceğini açıklamasından bir hafta sonra geldi. Mark Zuckerberg de 'bizim ölçekteki şirketler arasında uzaktan çalışma konusunda ileriye dönük ilk adımları atacağız' şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Apple Store'larda önlemler önemli oranda artırılmış durumda. Maskesiz kişiler içeri alınmadığı gibi girişte bir de ateş ölçümü yapılıyor.
Apple Store'larda önlemler önemli oranda artırılmış durumda. Maskesiz kişiler içeri alınmadığı gibi girişte bir de ateş ölçümü yapılıyor.

Apple, hafta sonuna kadar ABD'deki yaklaşık 100 perakende mağazasını yeniden açacağını söyledi. Bu, Apple'ın ülkedeki aktif perakende satış noktalarını, 21 eyalete yayılmış toplamda 271 mağazadan yaklaşık 130'u anlamına geliyor. Şirket, her mağazayı kademeli olarak açıyor.

Yakında tekrardan aktif edilecek Apple Store'lardan bazılarının bölgeleri şu şekilde:

    Arizona, California, Florida, Georgia, Indiana, Kansas, Kentucky, Michigan, Missouri, Nevada, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Tennessee, Texas, Utah, Virginia ve Wisconsin.

Apple kapıda ateş ölçümü yapacak

Mağazaların açılıyor ya da ofislere dönülüyor olması tedbirlerin elden bırakılacağı anlamına gelmiyor. Apple, hem çalışanların hem de müşterilerin ateşini ölçerek mağazalara alınması konusunda epeytitizdavranıyor. Üstelik mağaza içinde de sosyal mesafeyi koruyacak şekilde düzenleme yapılmış durumda.

Twitter ve Square zaten benzer politikaları açıkladı. Çoğu çalışan için süresiz olarak uzaktan çalışma seçeneklerini genişletti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >