Google CEO’su Sundar Pichai Alphabet’in yönetim kuruluna katılıyor

Sundar Pichai
Sundar Pichai

Başarıları ve çalışkanlığıyla adından sıkça söz ettiren, kazandığı unvanlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Google CEO’su yeni bir unvana hazırlanıyor.

Google CEO’su şirketinin çatısı altında bulunduğu Alphabet’in yönetim kuruluna katılacak. Pichai, 2015’in ekim ayında Alphabet’in kurulmasından sonra Google’ın CEO’luğu görevine getirilmişti. Alphabet çatısındaki yapılanmasıyla amiral gemisi Google ile diğer çalışmalar arasına bir çizgi çekilmiş ve pek çok faaliyet “yarı bağımsız” hâle gelmişti.

İki yıla yakın bir süredir Pichai’nin kumandasında olan Google’da işler tahmin edildiğinden de iyi gidiyor. Alphabet’in geneline yansımamış da olsa bu durum şirket yöneticilerinin de dikkatini çekmiş durumda. Şirketin CEO koltuğunda oturan Pichai, Google’ı çılgınlıklardan uzak tutmaya çalışarak sade, makul ve işe yarar hamlelerle yoluna devam ediyor. Donanım konusunda da kendini geliştirmeyi başaran Google, gelir elde etmek için reklamlara alternatif olabilecek bir yola sahip olmuş, ana ürünü olan “arama”yı zenginleştirmeye başlamıştı.

Uzun sayılmayacak bir zaman zarfında oldukça büyük ilerlemeler kaydeden Pichai’nin Alphabet’in yönetim kuruluna girmesiyle dikkatinin dağılmaması umuluyor. Google’dan yapılan açıklamada atama, “Pichai’nin takdir edilerek hakkının verilmesi” olarak yorumlandı. Alphabet CEO’su Larry Page ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sundar, Google CEO’su olarak mükemmel bir iş yapıyor. Büyümeyi güçlü sürdürüyor, yeni işbirlikleri oluşturuyor ve ürün inovasyonu konusunda muazzam. Onunla çalışmaktan çok keyif alıyorum ve Alphabet yönetim kuruluna katılacağı için çok heyecanlıyım.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >