Google çevirileri nasıl kaydedilir?

Google Translate
Google Translate

Google Çeviri sayesinde artık anlık olarak yapılan çevirileri kaydetmek mümkün oluyor.

Böylece kullanıcılar şu anda 8 farklı dilin desteklendiği çevirilerle kayıt yapabiliyor.

Google Çeviri, birkaç hafta önce Android uygulamasıyla yepyeni bir özelliği sunmaya başladı: Çeviri kaydetme. Kullanıcılar bu sayede yaptığı çevirileri saklayabiliyor. Gerçek zamanlı ses çevirisiyle birlikte bu sistem şu anda İngilizce, Fransızca, Portekizce, Rusça, Almanca, İspanyolca, Tayca ve Hintçe olmak üzere 8 dilin desteklendiğisistem, tüm kullanıcılara kademeli olarak açılıyor.

Artık Google Çeviri özelliğinde alt kısımda bir de 'Kaydedilenler' sekmesi mevcut.
Artık Google Çeviri özelliğinde alt kısımda bir de 'Kaydedilenler' sekmesi mevcut.

Yani şu anda Google Çeviri'nin en güncel sürüme geçiş yapan kullanıcılar aslında bu çeviri kaydetme özelliğinden yararlanabiliyor. İlk etapta kullanıcıların karşısına bir 'Transcribe' yazısı çıkıyor. Daha sonrasında kullanıcılar bu sayede kaynak ve hedef dil seçimi yapabiliyor. Elbette özelliğin kullanılabilmesi için internet bağlantısı da şart.

Bilgisayardan; Android ya da iPhone'lardan Google Çeviri'ye girdikten sonra bir kelimeyi ya da cümleyi çevirin. Daha sonrasında sağda yer alan yıldızsimgesi üzerinden çeviriyi kaydedin. Ardından kaydedilen çevirileri görmek ve dışa aktarmak için metin kutularının hemen altındaki Kaydedilenler'i tıklayın. Daha sonrasında sağ üstte E-Tablolar'ı Aktar düğmesi üzerinden çıkış alabilirsiniz.

Google Çeviri kayıtlı sonuçlar nasıl silinir?

Google Çeviri'yi açtıktan sonra metin kutularının altındaki Kaydedilenler'i tıklayın. Ardından fareyle çevirinin üzerine gelince Sil düğmesine tıklayın. Böylece tek bir kaydı hızlıca temizleyebilirsiniz.

Eğer tüm kayıtlı çevirileri silmek istiyorsanız 'Tüm kayıtlı çeviriler' bölümünde sağ üstten Tümünü Sil demeniz yeterli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >