Google Chrome her zaman gizli modda nasıl açılır?

Google Chrome
Google Chrome

Birkaç saniyede gerçekleştirilebilen küçük bir ayar sayesinde Google Chrome'un her zaman otomatik olarak gizli modda çalışması sağlanabiliyor. İşte Google Chrome'u her zaman gizli modda açmanın yöntemi...

Kullanışlı arayüzü, geniş uzantı yelpazesi ve güncelleme desteğiyle en çok tercih edilen web tarayıcı olan Google Chrome, her güncellemeyle yeni bir özellik daha kazanmaya devam ediyor. Milyonlarca kişi bu web tarayıcıyı tercih ediyor olsa da esasında özellikleri tam anlamıyla bilen ve kullananların sayısı hayli az. Dolayısıyla oturum açma; başlangıç sayfasını düzenleme ve varsayılan arama motorunu ayarlama gibi temel ayarlar dahi web tarayıcının daha verimli kullanılmasını sağlayabiliyor.

Google Chrome'daki gizli mod kısaca sekme ve pencere kapatıldığında hiçbir kaydın tutulmamasını sağlıyor. Google Chrome'un en çok tercih edilen özelliklerinden biri ise gizli mod. Bu sayede yapılan aramalar; girilen web sayfaları ve diğer hiçbir detay kayıt altına alınmıyor. Normal şartlarda gizli modu aktif etmek için uygulama simgesi üzerine sağ tıklayıp, "Yeni Gizli Pencere" seçeneğine tıklamak ya da CTRL + Shift + N tuş kombinasyonu kullanmak gerekiyor. Ancak, tamamen gizli modda gezinmek isteyen kişiler ufak bir ayar sayesinde bu işlemi kolayca gerçekleştirebilir. Böylece Google Chrome açıldığı anda otomatik olarak gizlimodda başlıyor.

Google Chrome her zaman gizli modda nasıl açılır?

Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Google Chrome uygulama simgesi üzerinde sağ tıklayıp Özellikler ve ardından Hedef kısmını açmak gerekiyor.
Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Google Chrome uygulama simgesi üzerinde sağ tıklayıp Özellikler ve ardından Hedef kısmını açmak gerekiyor.

Bu işlemi gerçekleştirmek için Google Chrome uygulama simgesine sağ tıklayıp Özellikler > Hedef kısmına erişmek gerekiyor. Akabinde hedef kısmının sonuna " -incognito" metnini tırnak işaretleri olmadan eklemek kâfi. Kelimeden önceki tirenin hemen önünde de bir boşluk bırakmak gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. Aksi takdirde işlem onaylanmıyor. "Uygula" ve "Tamam" düğmelerine tıklandığında artık Google Chrome her açıldığında otomatik olarak gizli modda başlayacak. Hepsi bu kadar...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >