Google Chrome mobil uygulamalarına ek güvenlik özellikleri geliyor

Google Chrome
Google Chrome

Google Chrome, yeni sürümle birlikte şifre denetimini artırarak ele geçirilen şifreler konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Ek olarak otomatik doldurulan formlardan hemen önce biyometrik tarayıcılar devreye giriyor.

Google Chrome, bir süredir masaüstünde şifre denetimi yapıyor ve güçsüz olan şifreler konusunda kullanıcıları çeşitli yöntemlerle uyarıyor. Son olarak buna benzer bir özellik hem Android hem de iOS tarafında da aktif ediliyor.

Yeni özellik ne sağlıyor?

Chrome için geliştirilen bu güvenlik özelliği, ele geçirilen şifreler konusunda uyarı veriyor. Yani eğer şifreniz başkasının eline geçtiyse kapsamlı şekilde bilgi veriliyor.

Google Chrome, HTTPS formların denetimlerini de sıkılaştırarak dolandırıcılık yapan web sayfalarının önünü kesmeye odaklanıyor.

Chrome 86sürümüyle birlikte gelen yeni özellik yalnızca web tarayıcıya kaydedilen şifreler için geçerli. Yani aslında kaydedilen şifreler arasında bir tarama yapılıyor ve burada bir sorun varsa uyarı sistemi devreye giriyor.

Yeni sürümde buna ek olarak bir farklı bir güvenlik çözümü de var. Böylece otomatik doldurulan şifrelerin hemen öncesinde bir de biyometrik tarama devreye giriyor. Yani bu sayede Android ya da iOS fark etmeksizin yüz tanıma ya da parmak izi okuma sistemleriyle işlem gerçekleştiriliyor.

Chrome'u çok daha güvenli hale getirecek olan güncelleştirme, HTTPS web sayfalarına yerleştirilen güvenli olmayan formların doldurulması konusunda da bir uyarı mekanizmasını devreye sokuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >