Google Chrome'un yeni performans odaklı güncellemesi yayınlandı

Google Chrome
Google Chrome

Google Chrome'un 87 sürüm numaralı versiyonu, çok fazla sekmeyle çalışanlar için önemli optimizasyonlar sunuyor.

Uygulamanın yeni versiyonu işlemci kullanımını 5 kata kadar düşürdüğü gibi taşınabilir bilgisayarlardaki batarya ömrümü de uzatıyor.

Tüm bu performans iyileştirmelerinin yanı sıra sekme arama özelliği sayesinde de karmaşıklığı ortadan kaldırıyor.

Microsoft Edge, Mozilla Firefox ya da Google Chrome fark etmeksizin web tarayıcıları her açtığınızda aradan kısa bir süre geçmesine rağmen çok fazla sekmeyle karşılaşıyor olabilirsiniz. WhatsApp gruplarından gelen bağlantılar, haberler, ilginizi çeken içerikler ve e-posta istemcilerinin web versiyonları derken tarayıcı şişebiliyor.

Google Chrome'un 87 sürümüyle birlikte özellikle performans artışı konusunda bir dizi yenilik sunuluyor.
Google Chrome'un 87 sürümüyle birlikte özellikle performans artışı konusunda bir dizi yenilik sunuluyor.

Artan web tarayıcı sekmeleri arka planda RAM'i fazlasıyla tükettiği gibi buna bağlı olarak aslında bilgisayarınızın performansınıda önemli oranda düşürebiliyor.

Az önce bahsettiğimiz her üç uygulamada da bu performansdüşüklüğünü minimize etmek için geliştirmeler devam ediyor.

Özellikle Chrome, sunduğu güncellemelerle çok fazla sekmenin kafa karıştırıcı etkisini ortadan kaldırmak için yeni yollar deniyor. Chrome 87 ile birlikte gelen yenilikler de tam anlamıyla buna işaret ediyor.

İşlemci kullanımı 5 kata kadar düşüyor.

Chrome'un 87 sürümünde çok fazla sekmeyle çalışanları sevindirecek yeni bir özellik geliyor. Aktifsekme ve pasif sekme olarak açıklanan sistem, kabaca sekmelerin birbirinden bağımsız şekilde çalışmasını sağlıyor denilebilir. Böylece işlemci kullanımın 5 kata kadar azalması bekleniyor. Yani aslında sistem performansını artıran bir güncelleştirme de denilebilir.

Taşınabilir bilgisayarlarda 1 saat 25 dakika civarında uzayan pil ömrü.

Chrome'un sekmeler arasında arama yapmayı sağlayan bir özelliği de bu sürümle birlikte hayata geçiyor.
Chrome'un sekmeler arasında arama yapmayı sağlayan bir özelliği de bu sürümle birlikte hayata geçiyor.

Bu durum aslında ek olarak taşınabilir bilgisayarların batarya performansının da artmasını sağlıyor. Böylece batarya ömrünün kabaca 1.25 saat civarında artması bekleniyor.

Ayrıca web tarayıcı da bu optimizasyonlarla birlikte %25 oranında daha hızlı açılıyor. Yani en azından yeni versiyonla birlikte bahsedilen sürüm notlarında bu şekilde geçiyor.

Tüm bunların yanı sıra sekme arama özelliği de yine ayrıntılar arasında. Bu sayede çok fazla sekmeyle çalışan kullanıcılar sekmeler arasında arama yaparak sonuca ulaşabiliyor.

Sekmearama, arka planda medya dosyalarının oynatıldığı web tarayıcı sekmelerinde de önemli bir avantaj sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >