Google Fotoğraflar düzenleyicisi yeni yapay zekâ yetenekleriyle güncellendi

Google
Google

Google Fotoğraflar'ın yeni yapay zekâ destekli düzenleyicisi, fotoğraflarınızı sizin için otomatik olarak rötuşluyor.

Bu sayede fotoğraflar sosyal mecralarda paylaşım için çok daha ilgi çekici hale geliyor.

Google, yayınladığı yeni bir blog gönderisiyle birlikte düzenlenen belirli fotoğraflara göre özelleştirilmiş otomatik öneriler sunmak için makine öğreniminden yararlandığını duyurdu. Yeni özellik, fotoğrafları daha fazla göze çarpıcı hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca yapay zekânın önerilerini değiştirmeye izin veren bir kullanıcı arayüzüyle geliyor.

Google Haritalar, güncellenen yapay zekâ yetenekleri sayesinde epey iyi iş çıkarıyor.
Google Haritalar, güncellenen yapay zekâ yetenekleri sayesinde epey iyi iş çıkarıyor.

Google Fotoğraflar'daki Öneriler sekmesinde bulunan güçlendirilmiş düzenleyici şu anda yalnızca üç modu destekliyor. Ama gelecekte portre, manzara ve gün batımı için özel seçenekler de dahil olmak üzere çok daha fazlasını vadediyor. Ancak şimdilik fotoğraflara rötuş yapan geliştirme, doygunluğu azaltarak çok daha hoş bir görüntü sağlıyor.

Özelliğin açıldığı bazı kullanıcılar Color Pop efektini biraz abartılı buluyor. Çünkü neredeyse tüm rengi arka plandan emiyor. Ama yine de bazı kullanıcıların isteği de doğrudan bu. Yenilenen düzenleyicinin iyi yanı, görünüşe doğrudan bağlı kalmak yerine ayarları ek olarak kendiniz de değiştirebiliyor olmanız.

Bir başka diğer özellik de fotoğraflardaki ışık kaynağını yapay olarak değiştirmeye izin vermek için makine öğrenimini kullanan özel bir portre ışığı modunun eklenmiş olması.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >