Google, gelecek yıl tamamen yenilenebilir enerjiye geçiyor

Dünya çapında binlerce farklı noktada sunucular barındıran Google, önümüzdeki yıldan itibaren tamamen yenilenebilir enerjiye geçiyor.

Uzunca bir süredir yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Google, gelecek yıl bu çalışmalarını bir üst noktaya taşıyacak. Dünya çapında farklı noktalarda binlerce sunucusu bulunan şirket, 2017'den itibaren fosil yakıtlara olan bağımlılığını tamamen kesmiş olacak. Bu da elbette çevrenin korunması açısından çok büyük önem taşıyor.

Google, aslında bu alandaki ilk yatırımını 2010 yılında Kuzey Dakota'da 38 milyon dolara satın aldığı iki adet rüzgar çiftliğiyle gerçekleştirmişti. İki çiftlikten toplamda 169.5 megawatt yani 55.000 evin ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretilebiliyordu. Aradan geçen altı yılda çalışmalarını ve yatırımlarını hızlandıran arama motoru devi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili bir web sayfası da hazırladı.

Teknoloji sektöründe hizmet veren birçok dev isim aslında bu konuda önemli adımlar atıyor. Artık fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjiyi kullanan şirketler, fosil yakıtlara bağımlılığını azalttığı gibi çevreyi de koruyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >