Google Haberler'e yakında gece modu özelliği geliyor

Google Haber
Google Haber

Geçtiğimiz dönemlerde birçok farklı masaüstü ve mobil uygulamada karşımıza çıkan gece modu özelliği artık Google Haberler için de test ediliyor. Yakında uygulamanın hem Android hem de iPhone versiyonlarına bu özellik dahil ediliyor.

Son yıllarda birçok farklı masaüstü ve mobil uygulamaya dahil edilen gece modu özelliği son olarak Google Haberler'de de karşımıza çıkıyor. Birçok farklı kategorideki haberleri derleyip kullanıcılara hızlı bir şekilde servis eden uygulama, artık tamamen beyaz değil, koyu temayla kullanılabiliyor.

Bir Redditkullanıcısının paylaştığı ekran görüntüleri, Google Haberler'e eklenen özelliği doğrular nitelikte. Elbette şu anda yalnızca belirli kişiler özellikten faydalanabiliyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde kapsamalanının daha da genişlemesi bekleniyor.

Google Haberler'in gece modu özelliği bu şekilde görünüyor. Yani bu özellik sayesinde Google Haberler tamamen siyaha bürünüyor.
Google Haberler'in gece modu özelliği bu şekilde görünüyor. Yani bu özellik sayesinde Google Haberler tamamen siyaha bürünüyor.

Gece modu ne sağlıyor?

Hem Google Haberler hem de diğer uygulamalardaki gece modu özelliği temelde göz yorgunluğunu önlemek için tasarlanıyor. Yani bembeyaz ve aydınlık bir ekrana bakmaktansa siyah ekranın gözleri daha az yorduğu ve dikkati daha az dağıttı üzerinde duruluyor. Elbette bununla birlikte ekranlardan yayılan sanal mavi ışığın etkisini azaltan uygulamaları kullanmak da büyük önem taşıyor.

Hem masaüstü hem de mobil tarafta bu görevi yerine getiren çeşitli uygulamalar var. Windows'ta dahili bir uygulama bu görevi başarılı şekilde yerine getirirken iPhone'larda Night Shift, Android'de ise benzer bir 'ekran sarartma' özelliği sunuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >