Google Haritalar, artırılmış gerçeklik desteği kazanıyor

Google Haritalar
Google Haritalar

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de epey aktif kullanılan Google Haritalar, yakında artırılmış gerçeklik desteğiyle yol tarif edecek. Şu anda test aşamasındaki özellikle ilgili detaylar haberimizde:

Google Haritalar epey başarılı bir navigasyon uygulaması. Tabii bunda son yıllarda yapılan yeniliklerin rolü çok büyük. GoogleHaritalar'ın önümüzdeki dönemlerde çok daha işlevsel hale geleceği ortada. Artırılmışgerçeklik desteği bunun en önemli göstergesi. Yeni bilgiler, şimdilik bu özelliğin sınırlı bir kullanıcı kitlesi için sunulduğu yönünde. Ancak yakın zamanda çok daha fazla kullanıcıya açılacağı biliniyor.

Google, geçen yılki Geliştiriciler Konferansı'nda artırılmış gerçeklik özelliğinden bahsetmişti.
Google, geçen yılki Geliştiriciler Konferansı'nda artırılmış gerçeklik özelliğinden bahsetmişti.

Çok daha işlevsel hale geliyor

Şu anda GoogleHaritalar nerede olduğunuza dair temel bir fikir vermek için GPS teknolojisini kullanıyor. Böylece bulunduğunuz konumu işaretleyerek çevrenizdekileri görüntüleyip mesafe ölçümü yapmanızı ve yol tarifi almanızı sağlıyor. Üç boyutlu işaret levhalarını takip ederek yol hakkında bilgi alınabiliyor.

Ancak yön bulma konusunda artırılmış gerçekliğin yeni bir boyut açacağı kesin. Görselden de anlaşılabildiği artık alt kısımda haritanın ufak bir kısmı yer alırken, üst kısımda ise gerçek görüntü üzerinde bir yönlendirme yapılıyor. Muhteşem görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >