Google Haritalar bu kez de koronavirüs katmanıyla güncelleniyor

Google Haritalar
Google Haritalar

Google Haritalar, COVID-19'a özel katman sayesinde harita üzerinde vakaların yoğunluğunu görmeyi sağlıyor.

Böylece bulunduğu ya da seyahat ettiği bölgedeki durumu öğrenmek isteyenler sıcaklık haritası üzerinden bilgi alabiliyor.

Google Haritalar, katman mekanizması sayesinde trafiği, bisiklet yolların, üç boyutlu görünümü ve transit geçişlerle alakalı detayları harita üzerinde gösterebiliyor. Son olarak bu katmanlar arasına koronavirüs de ekleniyor. Yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte artık COVID-19 katmanı da aktif edilerek vakaların en yüksek olduğu bölgeler harita üzerinden takip edilebiliyor.

Google Haritalar'daki COVID-19 katman aktif edildiğinde harita üzerinde en fazla vaka olan bölgeler görülebiliyor.
Google Haritalar'daki COVID-19 katman aktif edildiğinde harita üzerinde en fazla vaka olan bölgeler görülebiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok farklı ulusal sağlık merkezinden elde edilen verilerle gösterilen sıcaklık haritasında son 7 günlük dilim baz alınıyor.

Asıl amaç elbette seyahat edilecek noktalarla ilgili kapsamları göstermek. Yani esasında insanların çok fazla vaka olan bölgelere ulaşımını engellemek için de doğru bir adım.

Google Haritalar'ın önemli isimlerinden biri olan Sujoy Banerjee de bu konuya özellikle değiniyor.

    İnsanların seyahat edeceği yerler hakkında bilgi almasını sağlıyoruz.

Bu hafta hem Android hem de iOS uygulamasına gelmesi beklenen özellik aslında Hayat Eve Sığar'da uzunca bir süredir var. Bu uygulama üzerinden haritada bölge bölge yoğunluk görülebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >