Google I/O 2019: Neler bekleniyor?

Google I/O 2019
Google I/O 2019

Google, 7 Mayıs ile 9 Mayıs arasında Kaliforniya'da düzenleyeceği konferansta yeni Android sürümüyle ilgili birçok yeniliği duyuracak gibi görünüyor. Şu ana kadar bahsedilen detaylar neticesinde Google I/O 2019'dan beklenenleri bir araya getirdik.

Bu seneki Google Geliştiriciler Konferansı, 7 Mayıs ile 9 Mayıs arasında düzenleniyor. Elbette her yıl olduğu gibi bu sene de beklenen çok fazla şey var. Organizasyonla ilgili özet bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

Google I/O 2019'da daha çok yeni Android sürümüyle alakalı bilgilerin verilmesi bekleniyor.
Google I/O 2019'da daha çok yeni Android sürümüyle alakalı bilgilerin verilmesi bekleniyor.

Google I/O nedir?

Öncelikle Google I/O'dan başlamak lazım. Aslında bu Geliştiriciler Konferansı şeklinde Türkçeye çevirilen bir organizasyon. Daha çok yazılım geliştiricilerin katıldığı etkinlikler, konferanslar ve davetlerde yepyeni teknolojiler anlatılıyor.

Google I/O ne zaman?

Az önce de bahsettiğimiz gibi Google I/O 2019, 7 Mayıs Salı ve 9 Mayıs Perşembe günü arasında Kaliforniya'da gerçekleşiyor.

Google I/O'yu nasıl izleyebilirim?

Her yıl olduğu gibi Google ana konuşmayı canlı olarak YouTube'tan yayınlayacak. Dolayısıyla etkinliği takip etmek isteyenler bu yayını takip ederek bilgilere erişebilirler.

Biletler hâlâ satın alınabiliyor mu?

Google bir çekiliş sistemi kullanıyor ve katılımcıları şirketin web sitesine kayıtlı olanlar arasında rastgele seçiyor. Şanslı kazananlar 1150 dolar genel giriş, 750 dolar topluluk ve 375 dolar akademik girişten birini seçerek ödeme yaptıktan sonra etkinlik kaydı oluşturuluyor.

Kısa bir özet geçtikten sonra bu sene neler beklendiğine yakından bakalım.

Google I/O 2019'dan neler bekleniyor?

Google, etkinlik merkezini çoktan bir temel programla birlikte paylaşmış olsa da Google I/O konferansında hangi teknolojilere yer verileceğiyle ilgili dair tek bir kelime bile etmedi.

Android Q'da hem görsel tasarım hem de özellik bakımından birçok farklı yeniliğin sunulacağı aşikar. Fotoğraf: Mobilesyrup.
Android Q'da hem görsel tasarım hem de özellik bakımından birçok farklı yeniliğin sunulacağı aşikar. Fotoğraf: Mobilesyrup.

Android Q

Etkinlikte Android'in yeni sürümüyle alakalı çok daha kapsamlı bilgilerin ortaya çıkacağı bekleniyor. Google, Android Q'nun ilkve ikinci geliştiriciönizlemelerini zaten yayınladı. Ancak ilk betaları kullanıma sunmak için genellikle I/O konferansları bekleniyor.

İlk betalar bize Android Q hakkında fikir sahibi olmamız için büyük önem taşıyor. Yeni sunulacak özelliklerden bazıları madde madde şu şekilde:

    - Farklı vurgu renkleri
    - Yeni araçlar
    - QR ile Wi-Fi paylaşımı
    - Gizli bir masaüstü modu
    - Yeni ekran kaydedici
    - Yeni ses seviyesi ayar konsiyonları
    - Yeni ince ayarlar

Mobil işletim sistemi tarafında şimdilik bahsi geçen detaylar bu şekilde. Fakat Android haricinde de farklı noktalarda çalışmalar olacağı söyleniyor.

Google Stadia ile ilgili merak edilen ayrıntıların da Google I / O ile ortaya çıkması bekleniyor.
Google Stadia ile ilgili merak edilen ayrıntıların da Google I / O ile ortaya çıkması bekleniyor.

Google Stadia

Bunlardan biri de Google Stadia ile ilgili olabilir. Şirketin geçtiğimiz dönemlerde duyurduğu oyun hizmetiyle alakalı kapsamlı bilgileri bu organizasyon sırasında aktaracağı belirtiliyor. Yani böylece bu platform hakkında merak edilen birçok soru da yanıtını bulabilir.

Detaylar şimdilik böyle. Organizasyon sonrasında daha kapsamlı bir haberle detayları aktaracağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >