Google Meet'in web versiyonuna arka planı özelleştirme sistemi geldi

Google Meet
Google Meet

Pandemiyle birlikte artan görüntülü görüşme ihtiyacı Google Meet gibi uygulamaların popüler hale gelmesini sağladı.

Gmail'in içerisine entegre edilen Google Meet, artık web versiyonunda arka planı özelleştirip bulanıklaştırmaya ya da fotoğraf yerleştirmeye imkan tanıyor.

Şu anda yalnızca web versiyonu için aktif edilen özelliğin yakında mobil uygulamaya da gelmesi bekleniyor.

İÇİNDEKİLER

Pandemi döneminde artan görüntülü görüşme ihtiyacı, kullanıcıları birçok farklı uygulamaya ve servise yönlendiriyor. Bunlardan biri de Google Meet. Şirket, yayınladığı yeni bir blog yazısıyla birlikte video konferans için özel arka planlar sunmaya başladığını duyurdu.

Google Meet, yeni özellikle arka planı özelleştirmeyi sağlıyor.
Google Meet, yeni özellikle arka planı özelleştirmeyi sağlıyor.

Meet'i Chrome web tarayıcısında kullanıyorsanız bu özelliği Windows ve Mac'lerde denemeye başlayabilirsiniz. Google, sistemin yakında mobil uygulama tarafına da ekleneceğini duyurdu.

Özel arka planları etkinleştirmek için ayrıca bir tarayıcı uzantısına gerek yok. Kendi fotoğraf koleksiyonunuzdan ya da Google tarafından sağlanan manzara ve diğer arka planlar da eklenebiliyor.

Şirket, tüm Google Meet kullanıcılarının yeni özel arka plan seçeneğine erişmesinin bir hafta kadar sürebileceğinden bahsediyor.

Google Meet'in yeni özelliğinin yakında mobil uygulama tarafına da gelmesi bekleniyor.
Google Meet'in yeni özelliğinin yakında mobil uygulama tarafına da gelmesi bekleniyor.

Rakip video konferans hizmetleri MicrosoftTeams ve Zoom, toplantı arka planları için özel görüntülerin kullanımına zaten izin veriyor. Üç uygulama da pandemi esnasında daha fazla insanın video görüşmeleri yapabilmesi ve eğitimlerini doğrudan çevrimiçi ortamlarda sağlayabilmeleri için yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Google, Mayıs'ta Meet'i Gmailiçerisine entegre etti. Ayrıca buna ek olarak Google hesabıyla zaman sınırı olmaksızın 100 kişiye kadar görüntülü görüşme özelliğini aktif hale getirdi.

Google CEO'su Sundar Pichai, Perşembe günü çeyrek kazanç görüşmesinde Meet'in 235 milyon günlük toplantı ve 7.5 milyardan fazla günlük video görüşmesi yapıldığını duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >