Google Mesajlar'a mesaj zamanlama özelliği geldi

Google Mesajlar
Google Mesajlar

Son birkaç aydır yepyeni özelliklerle güncellenen Google Mesajlar'a son olarak mesaj planlama da entegre edildi.

Böylece Google Mesajlar'da istediğiniz mesajın zamanını belirleyebilir ve otomatik olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Google Mesajlar, RCS'yi daha fazla Android telefona getirmek ve web'den mesajlaşmaya izin vermek gibi çeşitli özellikler sunarken, bir türlü gelmeyen bir dizi özellik de barındırıyor. Şu anda test aşamasındaki özellik ise mesajların ne zaman gönderileceği konusunda planlama yapmayı sağlıyor. Böylece istediğiniz saatte istediğiniz kişiye mesaj göndermek için Google Mesajlar'ı programlamak mümkün oluyor.

    RCS nedir?

    Cep telefonu operatörleri ile telefon ve operatör arasında bir iletişim protokolü olup SMS mesajlarını daha zengin, telefon çağrısı yapan ve çağrı içi multimedya iletebilen bir metin mesajı sistemiyle değiştirmeyi amaçlamaktadır. Daha geniş IP Multimedya Alt Sisteminin bir parçasıdır. (Wikipedia)

Google Mesajlar uygulamasındaki zamanlama özelliği saat saat dakika dakika otomatik olarak mesaj göndermenizi sağlıyor.
Google Mesajlar uygulamasındaki zamanlama özelliği saat saat dakika dakika otomatik olarak mesaj göndermenizi sağlıyor.

Son bir veya iki yıl içinde, Google Mesajlar iki farklı yönde büyüdü denilebilir. Bunlardan ilki iMessage ile rekabet eden bir uygulama haline gelmesi. Bu amaçla çeşitli ülkelerdeki tüm Android telefonlarda RCS sohbet özelliklerini etkinleştirerek emoji tepkilerini aktif hale getirdi. Beraberinde bir dizi iMessage özelliği de geldi.

Ayrıca mesajları sonradan düzenlemek de mümkün.
Ayrıca mesajları sonradan düzenlemek de mümkün.

Büyümenin diğer ayağında ise Gmail gibi daha üretken olmak yatıyor. Bu da aslında büyümenin en somut göstergelerinden biri. SMS / MMS / RCS görüşmelerini düzgün ve otomatik olarak gruplara ayırıyor.

Google Mesajlar'daki planlama özelliğinin işleyiş şekli de oldukça kolay. Bir mesaj taslağı oluşturduktan sonra, zamanlama seçeneklerinin bulunduğu yeni bir pencere açılıyor ve daha sonrasında planlama yapıp Gönder düğmesiyle işlem gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca bu mesaj 'planlananlar' listesinde yer aldığı ve hemen gönderilmediği için daha sonrasında düzenleme imkanı da oluyor.

Özelliğin tüm kullanıcılar için ne zaman aktif edileceği ise şimdilik belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >