Google-Microsoft rekabetinde kazananı Apple belirledi

Apple Google işbirliği.
Apple Google işbirliği.

Microsoft ve Google arasındaki rekabet şiddetlenerek artmaya devam ediyor. Siri ve Spotlight’ın varsayılan arama motoru Bing bugün itibariyle yerini Google’a bırakıyor.

Teknoloji dünyasının 3 büyük devi Apple, Google ve Microsoft arasındaki keskin mücadelenin ve kâr odaklı ortaklıkların kullanıcılarda bıraktığı etkiyi düşünenler için ciddi bir olay yaşandı. Apple, iOS ve Mac için geçerli olan varsayılan arama motoru konunda Microsoft ile yaptığı anlaşmayı geçersiz kılarak Google ile ortaklığa oturdu. Varsayılan arama motoru olarak ayarlanan sistem, küçük düzeltmelerle iPhone ve Mac kullanıcılarına dağıtılmaya başlandı. Microsoft ve Apple arasındaki Bing ortaklığını sona erdiren bu gelişme sonrası Apple, "Siri için varsayılan arama motorunu Google'a devrettik. Mac'te iOS'da Spotlight'tan arama yapmak, hizmetlerin Safari’de varsayılan olarak tutarlı bir web deneyimi sunacak.” açıklamasında bulundu.

iOS üzerinden yapılan tüm aramaların Bing yerine Google üzerinden gerçekleşiyor olması birçok taşı yerinden oynatacak gibi duruyor. Arama sonuçlarının Google sonuçlarına göre düzenleniyor olması Google-Microsoft rekabetinde Google’ı bir adım öteye taşıyabilir. Bu değişikliği temel nedeninin ne olduğuna dair en net tahminin ise iPhone X lansmanının ardndan Microsoft ve Apple arasında başlayan gerginlik olduğu söylenebilir. Geçtiğimiz hafta içerisinde Microsoft, Apple’ın İngiltere’deki merkez mağazasının karşısına kendi mağazasını açacağını duyurmuş bunun üzerine Bill Gates Windows Phone yerine Android cihaz kullandığını açıklamıştı. Bu gerginlikten Google’ın kârlı çıktığı söylenebilir…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >