Google Pixel 5'teki pil paylaşım özelliği ters kablosuz şarjı kolaylaştırıyor

Pixel 5 ters kablosuz şarj.
Pixel 5 ters kablosuz şarj.

Google Pixel 5'te yer verilen Battery Share sistemi, telefonun arka yüzeyinde akıllı saat ya da kulaklıkların şarj edilmesini sağlıyor.

Ters kablosuz şarj özelliğiyle birlikte bu sistem özellikle aksesuarları hızlıca şarj edip kullanmaya devam etmek için ideal.

Google, yeni nesil Pixel 5 akıllı telefonda 'ters kablosuz şarj' adı verilen teknolojiyi destekliyor. Bu sayede telefon bataryası üzerinden akıllı saat ya da kulaklıkları şarj etmek mümkün hale geliyor. Özellik standart olarak bu şekilde çalışıyor. Fakat bu sistem üzerinden kapsamı genişletmek için yeni fikirler geliştiriyor.

Pixel 5'teki ters kablosuz şarj teknolojisinin ilerleyen süreçte daha geniş bir kapsamda yeni özellikler kazanması bekleniyor.
Pixel 5'teki ters kablosuz şarj teknolojisinin ilerleyen süreçte daha geniş bir kapsamda yeni özellikler kazanması bekleniyor.

Yeni sistem, akıllı telefona bir USB-C kablosu bağlandığında ters kablosuz şarjın otomatik olarak açılmasını ve daha sonrasında ise telefonun Qi kablosuz şarj matına dönüşmesini sağlıyor.

Şarj kablosu taktınız fakat telefonun arka yüzeyine akıllı saat ya da kulaklık yerleştirmediniz. İşte bu durumda ise batarya paylaşımı otomatik olarak kendini kapatıyor.

Akla gelen ilk soru telefonu şarj ederken bu teknolojinin kullanılıp kullanılamayacağı. Evet; batarya paylaşım özelliği aslında doğrudan telefon içerisinden de etkinleştirilip aktif hale getirilebiliyor.

Önümüzdeki süreçte özel modlar ve verimlilik konusunda da çeşitli optimizasyonların yapılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >