Google Play, 5 milyar indirmeyle dünyanın en çok kullanılan uygulaması oldu

Google Play
Google Play

Google Play, geliştirilmesi oldukça güç bir bir başarı elde etmeyi başardı. 5 milyar indirmeyi aşan uygulama, dünya genelinde en çok kullanılan uygulama oldu.

Google Play hemen hemen her Android telefonda yüklenmiş vaziyette karşımıza geliyor. Hatta Çin dışındaki Android temelli telefonların tamamında Google Play uygulaması var. İster amiral gemisi, ister fiyat performans telefonu olsun eğer cihaz Android işletim sistemini barındırıyorsa uygulama indirmek için Google Play kullanmak durumundayız.

Android kullanıcıları için bu kadar büyük bir öneme sahip olan Google Play, yepyeni bir rekorla karşımıza çıktı. Google Play, 5 milyar indirmeye ulaşan ilk uygulama durumunda. Dünya üzerinde herhangi bir uygulamanın başaramadığını başaran Google Play, bu başarısını şu anda anlık kullanıcı sayısı olduğu kadar şu anda kullanılmadığı düşünülen birçok telefonun birleşmesinden kazandı. Sonuç olarak kusursuz bir sayı olarak değerlendirilebilecek olan 5 milyar indirme, Android’in dünya üzerinde sahip olduğu etkiyi net olarak gözler önüne seriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >