Google Play'deki uygulama boyutları %65 oranında azaldı!

Google Play
Google Play

Google Play ile ilgili sürpriz açıklamalar yapan yetkili isim Purnima Kochikar, uygulama boyutlarının %65 oranında azaltıldığını ifade ediyor. Kullanıcılar için büyük avantaj sağlayan bu optimizasyonun detayları haberimizde:

Google Play'de gerçekleştirilen bu optimizasyonlar uygulama boyutlarının azalmasıyla kullanıcıların mağazada daha fazla zaman geçirmesini sağlıyor.

İki önemli avantaj sağlıyor

Yeni geliştirilen optimizasyon ve özel araçlar sayesinde uygulama boyutlarının %65 oranında azaltıldığı belirtiliyor.Bu düşüş aslında kendisini iki farklı şekilde gösteriyor. İlki boyutların düşmesiyle uygulama indirme sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi ve internet kotasından daha az tüketmesi. Diğeri ise telefonda kaplanan alan. Artık eskiye oranla uygulamaların Android telefonlarda kapladığı alan azalıyor. Haliyle bu da kullanıcıların fotoğraf ya da uygulamaları silmesine veya ek depolama çözümlerine yönelmesinin önüne geçiyor.

Uygulama marketlerine ziyaret artıyor

Tabii bahsedilen bu iki etki aslında kullanıcıların uygulama marketinde daha fazla zaman geçirmesini sağlıyor. Şöyle ki: Artık gerçekleştirilen optimizasyonlar sayesinde son 1 yılda Google Play'deki ziyaret oranı %30 artmış durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >