Google'da koronavirüs etkisi: Türkiye en çok neyi araştırdı?

Google'da koronavirüs ile ilgili aramalar arttı
Google'da koronavirüs ile ilgili aramalar arttı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (COVİD-19) Tüm dünyaya yayıldı. Bu dönemde birçok kişi eve kapanırken Google'da salgınla ilgili aramalar da zirveyi gördü. Son günlerde 'koronavirüs belirtileri' ile ilgili aramayı en fazla yapan il sırasıyla Ardahan, Bitlis, Ağrı, Osmaniye ve Batman oldu.

Çin'de ortaya çıkan ve pandemi olarak ilan edilen koronavirüsle ilgili Google aramalarında patlama yaşanıyor. Salgının tüm dünyaya yayılmasıyla Türkiye'deki Google arama verilerine bakıldığında da salgınla ilgili aramalarda artış olduğu görülüyor.

En çok hastalığın belirtileri araştırılıyor

Hastalığın en yaygın belirtileri Google'da en çok arananlar listesine girdi. Hastalığın belirtileri basit bir soğuk algınlığından zatürreye kadar uzanan geniş bir yelpazede dağılıyor. Sık rastlanan en önemli belirtileri ise yüksek ateş, balgamlı öksürük, nefes darlığı.

Bakan Koca'nın ilk vaka açıklamasıyla aramalarda artış oluyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ilk Kovid-19 hastasının tanısını 11 Mart tarihinde koymuştu. Türkiye'de koronavirüsle ilgili son üç aydaki Google aramaları ise bu sürece paralel olarak 10-11 Mart tarihleri arasında artışa geçiyor.

İşte koronavirüsle ilgili Google'da en çok aranan kelimeler;

Koronavirüs belirtileri
Koronavirüs belirtileri

Öksürük
Öksürük

Solunum
Solunum

Yüksek ateş
Yüksek ateş

Salgında 'soluk' aldıracak yerli sistem


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >