Google'dan erişim sorunu ile ilgili açıklama

Google, erişim sorunuyla ilgili açıklamasında sorunun detaylı olarak araştırıldığını belirtti
Google, erişim sorunuyla ilgili açıklamasında sorunun detaylı olarak araştırıldığını belirtti

Google, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde servislerinde yaşanan problemle ilgili açıklama yaptı. Google'dan erişim sorunu ile ilgili yapılan açıklamada "Konuyla ilgili dahili bir araştırma sürdürüyoruz. İleriki bir tarihte ayrıntılı olay özetini paylaşacağız" ifadeleri kullanıldı.

Google'dan bir çok ülkede yaşanan erişim sıkıntısına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada sorunla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirten Google, ileriki günlerde ayrıntılı bir rapor paylaşacağını açıkladı.

Google'den yapılan açıklama

Google’ın Bulgaristan’daki ağı üzerinde yönlendirilmiş olan trafikte yaşanan birden fazla eşzamanlı fiber kesintisi sorunu, etkilenen tüm kullanıcılar için Türkiye Saati ile 13:36 (ABD / Pasifik zamanı ile 19 Aralık 2019 02:36) itibarı ile tamamen çözülmüştür. Bu süre içinde, Google hizmetlerine Bulgaristan ağ bağlantı noktamız üzerinden erişen kullanıcılar, söz konusu Google hizmetlerine ulaşamamıştır. Sorunun çözümüne kadar geçen sürede gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Sorunun temel nedenini belirlemiş ve etkilenen trafiği, ağımızın sorundan etkilenmiş olan kısımlarının etrafına yönlendirmiş durumdayız. Konuyla ilgili dahili bir araştırma sürdürüyoruz. İleriki bir tarihte ayrıntılı bir olay özetini de paylaşmış olacağız."

Ne olmuştu?

  • Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede Google servislerinde uzun süreli kesintiler yaşanmaya başlamıştı. Saat 10:12'den itibaren başlayan sorun bildirimleri 1 saat içerisinde zirve yaptı ve Google'ın arama motoru başta olmak üzere, Youtube, Gmail, Play Store gibi bir çok servisine erişimlerde sorunlar olmuş, arama motorunun uzun süre çalışmadığı saatlerde mail erişimlerinde de büyük aksamalar yaşanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >