Google'dan koronavirüs kararı: Kullanıcıların konumlarını paylaşacak

Google kullanıcılarının konum bilgilerini 'trend raporları' halinde 131 ülke ile paylaşacak
Google kullanıcılarının konum bilgilerini 'trend raporları' halinde 131 ülke ile paylaşacak

Google, koronavirüs salgını ile daha etkin mücadele için kullanıcılarının konum bilgilerini dünya genelinde 131 ülkenin hükümetiyle paylaşacağını duyurdu.

Arama motoru Google şirketinden yapılan açıklamaya göre, şirket 131 ülke ve bölgede insanların hareketlerine ilişkin topladığı verileri kamuyla paylaşacak.

Kullanıcılara ait bu raporlar özel web sitelerinde yer alacak ve dünya genelindeki kullanıcı hareketlerine ait trendler coğrafi harita üzerinde gösterilecek.

Bu trendlerde örneğin parklara, marketlere, evlere ve iş yerlerine yapılan ziyaretlerdeki artışlar ve düşüşler oranlarla gösterilecek ancak kesin sayılar paylaşılmayacak.

Salgınla mücadeleye destek verilecek

Salgınla mücadeleye destek için insanların nerelere gittiğini gösteren ilk raporun yayımlandığı belirtilen açıklamada, Google'ın coğrafyaya göre hareket eğilimlerini izleyip hükumet ve halk sağlığı yetkililerini bilgilendirerek koronavirüs salgınıyla mücadeleye destek vermeyi hedeflediği ifade edildi.

Kimlik bilgileri paylaşılmayacak

Raporlarda insanların market, eczane, park ya da iş yeri gibi yerlere mi gittikleri, bu yerlerin ne kadar kalabalık olduğu gibi bilgilerin yer alacağı kaydedildi. Açıklamada, bireylerin konumu ya da kimliğini tespit etmeye yönelik bilgilerin ise paylaşılmayacağı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >