Google'ın gizli macera oyunu nasıl aktif edilir?

Google

Arama motoru üzerinde birçok farklı gizli servis barındıran Google, küçük bir arama ve Konsol'da yapılan ufak ayarlamayla gizli macera oyununu aktif etmeyi sağlıyor, ayrıntılar haberimizde:

Son yıllarda telefon, akıllı ev eşyaları ve benzer donanımlarla gündeme gelen Google, aslında bunlar öncesinde yalnızca bir arama motoruydu. Yıllar içinde ek yazılım servisleriyle (e-posta ve bulut depolama gibi) güçlenen şirket, web tarafındaki güncellemeleriyle kullanıcıları 'daha iyi anlamaya' odaklanıyor. Bununla birlikte arama motoruna gizlenen muzipdetaylar da var elbette.

Gizli oyuna erişim

RockPaperShotgun aracılığıyla Google.com'a gizlenen macera oyunu, web tarayıcı üzerinden keyifli birkaç dakika geçirmeyi sağlıyor. Ancak oyunaerişebilmek için birkaç adım uygulamak gerekiyor. Şöyle ki:

Gizlioyuna erişebilmek için ilk etapta doğru bir tarayıcıya ihtiyacınız var. Google'ın kendi tarayıcısı Chrome ve Mozilla'nın geliştirdiği Firefox bu yapıyı tam anlamıyla destekliyor. Fakat Microsoft'un tarayıcısı Edge çeşitli problemler oluşturuyor. Ne yazık ki Safari'de de benzer bir durum söz konusu.

Öncelikle Google.com üzerinden Text Adventure araması yapmak gerekiyor.
Öncelikle Google.com üzerinden Text Adventure araması yapmak gerekiyor.

Aramayı doğrudan Google.com'da yaptığınıza emin olarak aşağıdaki adımları uygulayın.

1-'Text Adventure' araması yapın.

2- Ardından sayfaya sağ tıklayın ve Keşfet'e dokunun. Bu seçeneği Windows'larda CTRL + Shift + I ile ve Mac'lerde de CMD + Option + I ile aktif edebilirsiniz.

İkinci aşamada Konsol kısmına gelip kodları takip etmek gerekiyor.
İkinci aşamada Konsol kısmına gelip kodları takip etmek gerekiyor.

3- 'Would you like to play a game?' şeklinde bir notla karşılaşmış olmalısınız. Burada sorunun yanındaki 'Evet' seçeneğini yazıp devam edin.

4- İşlem tamam.

Ardından metin macera oyunu aktif oluyor. Hikâye boyunca ilerlemek için basit komutları yazarak karakterinizi kontrol edebilirsiniz; her ne kadar kulağa karmaşık gelse de aslında epey eğlenceli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >