Gördüğü her şeye dokunmak isteyen bebekler için evinizi güvenli hale getirmenin püf noktaları

Bebekleriniz için evlerinizi güvenli hale getirmeye ne dersiniz?

Dünyayı tanımaya çalışan bebekler; gördükleri her şeye dokunmak isterler. Minikler, haliyle dokundukları şeylerin kendilerine zarar verip vermeyeceğini bilemez. Bu nedenle anne ve babalara büyük bir iş düşüyor. Evlerinizi bebekleriniz için güvenli hale getirmek ise çok önemli. Alacağınız basit tedbirlerle, bebeğinizin sağlığı için büyük bir adım atabilirsiniz.
Prizleri kapatın
Bebekler emeklemeyi öğrenmelerinin ardından etraflarını keşfetmeye başlarlar. Gördükleri her şeye dokunup, tadına bakmak isteyen bebeklerin en çok ilgisini çeken şey ise prizlerdir. Bebekler minicik parmaklarını prizlerin içine sokmaya bayılırlar. Bu durum ciddi sonuçlar doğurabilir. Bebeğinizin sağlığı için prizlerinizi özel olarak hazırlanan kapaklarla örtebilirsiniz.
Prizleri kapatın Bebekler emeklemeyi öğrenmelerinin ardından etraflarını keşfetmeye başlarlar. Gördükleri her şeye dokunup, tadına bakmak isteyen bebeklerin en çok ilgisini çeken şey ise prizlerdir. Bebekler minicik parmaklarını prizlerin içine sokmaya bayılırlar. Bu durum ciddi sonuçlar doğurabilir. Bebeğinizin sağlığı için prizlerinizi özel olarak hazırlanan kapaklarla örtebilirsiniz.
Aman kenarlara dikkat
Masa, tv ünitesi, vitrin gibi eşyaların sivri kenarları bebekler için ciddi tehlikeler oluşturabilir. Eşyaların sivri kenarları, sünger ve bant yardımıyla güvenli hale getirilebilir. Aynı şekilde kapı aralarına da süngerler yerleştirerek, bebeklerinizin parmaklarına zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.
Aman kenarlara dikkat Masa, tv ünitesi, vitrin gibi eşyaların sivri kenarları bebekler için ciddi tehlikeler oluşturabilir. Eşyaların sivri kenarları, sünger ve bant yardımıyla güvenli hale getirilebilir. Aynı şekilde kapı aralarına da süngerler yerleştirerek, bebeklerinizin parmaklarına zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.
Devrilebilecek eşyaları sabitleyin
Kolayca devrilebilecek eşyalar bebekler için en önemli tehlikelerdendir. Mümkünse kitaplık bulunan odaya bebeğin girmesini engelleyin. Kitaplık, televizyon, akvaryum gibi eşyalar dikkatlice sabitlenmeli.
Devrilebilecek eşyaları sabitleyin Kolayca devrilebilecek eşyalar bebekler için en önemli tehlikelerdendir. Mümkünse kitaplık bulunan odaya bebeğin girmesini engelleyin. Kitaplık, televizyon, akvaryum gibi eşyalar dikkatlice sabitlenmeli.
Kırılacak eşyalara dikkat
Bebekler hareketlenemeye başladığında anne ve babaların ilk yaptığı şeydir, kırılacak eşyaları ortadan kaldırmak. Vazo, biblo ya da çerçeve kolaylıkla kırılabileceği gibi bebeğinizin ciddi şekilde yaralanmasına neden olabilir.
Kırılacak eşyalara dikkat Bebekler hareketlenemeye başladığında anne ve babaların ilk yaptığı şeydir, kırılacak eşyaları ortadan kaldırmak. Vazo, biblo ya da çerçeve kolaylıkla kırılabileceği gibi bebeğinizin ciddi şekilde yaralanmasına neden olabilir.
Gözünüzden ayırmayın
Bebeklerin kendilerini tanımaları için aynalar çok önemlidir. Uzmanlar, bebeklerin ilk oyuncakları arasında kırılmaz aynaların bulunması gerektiğini tavsiye ediyor. Bebekler ilk adımlarını atmaya başlar başlamaz aynaların yolunu çabuk öğrenebilirler. “Ayna duvara sabitlendi bir şey olmaz” düşüncesine kapılıp bebeğinizin ayna ile oynamasına müsaade ediyorsanız, elinde bir şey olup olmadığını kontrol edin. Bebekler bir şeylere vurmayı çok sever. Elindeki sert cisimle aynaya vuran bir bebek, yaptığı hareketin ne gibi bir sonuç doğuracağını haliyle bilmez.
Gözünüzden ayırmayın Bebeklerin kendilerini tanımaları için aynalar çok önemlidir. Uzmanlar, bebeklerin ilk oyuncakları arasında kırılmaz aynaların bulunması gerektiğini tavsiye ediyor. Bebekler ilk adımlarını atmaya başlar başlamaz aynaların yolunu çabuk öğrenebilirler. “Ayna duvara sabitlendi bir şey olmaz” düşüncesine kapılıp bebeğinizin ayna ile oynamasına müsaade ediyorsanız, elinde bir şey olup olmadığını kontrol edin. Bebekler bir şeylere vurmayı çok sever. Elindeki sert cisimle aynaya vuran bir bebek, yaptığı hareketin ne gibi bir sonuç doğuracağını haliyle bilmez.
Kimyasallara dikkat
Temizlik maddelerini, bebeklerin rahatça ulaşabileceği yerlerden kaldırmayı ihmal etmeyin.
Kimyasallara dikkat Temizlik maddelerini, bebeklerin rahatça ulaşabileceği yerlerden kaldırmayı ihmal etmeyin.
İlaçları ortadan kaldırın
İlaçları mümkün olduğunca yüksek yerlere kaldırın.
İlaçları ortadan kaldırın İlaçları mümkün olduğunca yüksek yerlere kaldırın.
Aman dikkat!
Elektrikli eşyalardan bebeklerinizi mümkün olduğunca uzak tutun. Bebekler merak ettikleri cihazı kontrol ederken ciddi kazalar geçirebilir.
Aman dikkat! Elektrikli eşyalardan bebeklerinizi mümkün olduğunca uzak tutun. Bebekler merak ettikleri cihazı kontrol ederken ciddi kazalar geçirebilir.
Korkuluk şart!
Evinizin içinde merdiven varsa; kesinlikle merdiveni özel bebek korkuluklarıyla kapatmanız gerekecek. Çünkü bebekler, merdivenden çıkmaya bayılır.
Korkuluk şart! Evinizin içinde merdiven varsa; kesinlikle merdiveni özel bebek korkuluklarıyla kapatmanız gerekecek. Çünkü bebekler, merdivenden çıkmaya bayılır.
Renkli eşyalar
Boncuk, toka gibi hem renkli hem küçük eşyaları bebeğinizin kolayca erişebileceği yerlere bırakmayın. Bebeğiniz renkli bu nesneleri merak edip ağzına atabilir.
Renkli eşyalar Boncuk, toka gibi hem renkli hem küçük eşyaları bebeğinizin kolayca erişebileceği yerlere bırakmayın. Bebeğiniz renkli bu nesneleri merak edip ağzına atabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >