Görünmezlik pelerini gerçeğe dönüşüyor: Yakında herkes görünmez olacak

Hepimizde olmasını istediğimiz süper güçlerden biri olan görünmezlik, bilim insanlarının çalışmaları ile gerçeğe dönüşüyor.

Nesneleri doğrudan ışıktan gizlemek oldukça zor. Ancak Navvere Halk Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bir görünmezlik pelerini üretmek için şu çalışmayı yürüttüklerini açıkladı: Mekanizma, ışığı derecelendirilmiş bir biçimde kırabilen nano bileşenli materyaller içeriyor. Bu sayede söz konusu yüzeyde bir nesnenin elektromanyetik imzası da en aza indirilebiliyor.Bu da nihayet kavisli yüzeylerin düz bir biçimde görülmesini sağlıyor, ve böylece elektromanyetik dalgalar da sanki orada hiçbir nesne yokmuş gibi bir algı oluşturuyor.

DAHA ÖNCE DE ŞAL ÜRETİLMİŞTİ
Daha önce de 28 yaşındaki Saif Siddiqui'nin özel bir materyal kullanarak ışığı yansıtan bir kumaş üretmesiyle insanları tam olarak olmasa da en azından “paparizilerden” kaçabilecek kadar gizlenebilmişti. Londra ve Amsterdam temelli şirketi yöneten Siddiqui bu ürünü piyasaya sürmesinin amacını; gizlilik hakkını korumaktı

Kumaş birçok nano kristal madde içeriyor ve bu da ışığı yansıtarak kameralarda ki odağı kendisine çekiyor ve kumaş dışında kalan yerler siyah olarak görüntüye yansıyor.


Kaynak:Ontrava
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >