Gözlerde yaş kalplerde sızı: Microsoft, efsane program Paint'in kullanımına son veriyor

Paint
Paint

Microsoft tarafından 32 yıl önce kullanıma açılan Paint, bu sene içinde sonlandırılacak.

Resim çalışmaları denilince akla gelen ilk uygulama olan Paint, 32 yıldır hayatımızda ve milyonlarca kişinin istediği gibi görsel hazırlamasını sağladı.

Paint uygulaması ilk bilgisayar kullanan kişilerin genelde ilk açtığı uygulamalar arasında yer alırdı. Fotoğrafların çoğu burada düzenlenir, oyun dışında kalan zaman burada geçilirdi. Mükemmel bir uygulama olmadığını kabul ediyoruz ama küçük işlerimizi hızlıca görebildiğimiz sevdiğimiz bir yardımcımızdı.

Paint’le ilgili sayfalarca yazı yazsak da bizdeki değerini anlatamayız. Tam anlamıyla hüzün dolu bir haber yazıyoruz diyebiliriz.

Aslına bakarsanız böyle bir karar çoğu kimse tarafından beklenmiyordu. Öyle ki Microsoft’un bu uygulama için çeşitli geliştirmeler yaptığı bilgileri gelmeye devam ediyordu.

Sonbahar İçerik Güncelleştirmesi’nde kaldırılacak olan efsanevi uygulama ilk olarak 1985 yılında Windows 1.0’ın ilk sürümünde ortaya çıkmıştı. Windows 98’le birlikte ise çizilen resimler JPEG formatında kaydedebildi. Sonrasında ise sürekli ufak tefek müdahaleler olmaya devam etti.

Sizce bu uygulamanın kaldırılmasıyla daha iyi bir uygulama gelir mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >